Osmá nejhranější hra v historii Steamu. Hogwarts Legacy si vykouzlilo další úspěch
i Zdroj: Avalanche Software
Hogwarts Legacy Novinka Osmá nejhranější hra v historii Steamu. Hogwarts Legacy si vykouzlilo další úspěch

Osmá nejhranější hra v historii Steamu. Hogwarts Legacy si vykouzlilo další úspěch

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 2. 2023 12:05

Vývojáři z Avalanche Software si mohou zaslouženě mnout ruce. Vedle toho, že se jejich Hogwarts Legacy stalo až na výjimky skvělého přijetí hráčů i kritiků, přichází i zpráva o počtu hráčů. Kouzelníci ze všech koutů světa se totiž sbíhají v opravdu hojném počtu, a čísla hráčů tak neustále rostou. Na Steamu je hra nově mezi deseti nejhranějšími.

Reklama

  • Hogwarts Legacy už na Steamu pokořilo hranici 800 tisíc souběžně hrajících hráčů
  • Stalo se tak zatím osmou hrou v celkovém žebříčku Steamu 

Jak ukazuje graf nebo sami číselné statistiky Steam Charts, hráčů se ke hře po pátečním vydání seběhlo opravdu hodně. V jeden moment se počítadlo hrajících hráčů dostalo nad 807 tisíc, čímž se z novinky stala automaticky 8. nejhranější hra v historii platformy; pouze 100 tisíc hráčů za New World od Amazonu. 

Před Hogwarts Legacy konkrétně stojí pouze dvě hry, které lze alespoň vzdáleně vnímat za soupeře, protože převážně cílí na singleplayer, nikoli multiplayer. Jedná se zaprvé o Cyberpunk 2077 (1 054 388 hráčů) a dále loňský Elden Ring (953,426 hráčů), který ale pochopitelně někdo počítat nemusí, protože obsahuje i některé kooperativní prvky.

V případě, že bychom se nicméně omezili jen na čísla, která vznikla ještě před uvedením standardní edice, tedy při exkluzivní přístupu deluxe edice, ani zde se Avalanche nemá zač stydět. Hra již tehdy dosahovala na Steamu bezmála 500 tisíc aktivních hráčů, přičemž, jak víme z dřívějška, na Twitchi ji porůznu taktéž sledovalo až rekordních 1 258 495 diváků. 

Ostatně, úspěch je viditelný i v hodnocení. Kromě toho, že vedle našeho Tadeáše udělila silně nadprůměrné hodnocení i další tuzemská media, můžeme uvést i to, jaké známky shrnují známé agregátory. 

Metacritic: (média|uživatelé): PC (84|86), PS5 (85|92), Xbox Series (90|91)

Steam: Celkové hodnocení 93 % z více než 45 tisíc uživatelských recenzí. 

IMDB: 9,6 bodů z 10 z celkem 846 uživatelských recenzí. 

OpenCritic: 85 v průměrném zhodnocení 86 recenzí medií

Pochopitelně, jak to ale se všemi věcmi bývá, ani přes všechnu pozitivitu neměli všichni jednotný pohled. Někdo byl např. o chlup pozitivnější, když hru hodnotil z pozice fanouška, a někdo zase o něco kritičtější, i když stále spravedlivý. Některá média si to však vyložila po svém. Extrémním případem je magazín Wired, který hře udělil de facto nejnižší možné hodnocení.

Magazín Wired ohodnotil Hogwarts Legacy nejnižším jedním bodem z deseti. Jde podle něj o "ubližující hru"
i Zdroj: Warner Bros. / Hogwarts Legacy press kit

Magazín Wired ohodnotil Hogwarts Legacy nejnižším jedním bodem z deseti. Jde podle něj o "ubližující hru"

Aktuálně extrémně populární kouzelnická akce Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera posbírala od kritiků z celého světa…

10. 2. 2023 20:16
9
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama