Organizace PETA žádá pro God of War Ragnarök režim bez násilí na zvířatech
i Zdroj: Sony
God of War Ragnarök Novinka Organizace PETA žádá pro God of War Ragnarök režim bez násilí na zvířatech

Organizace PETA žádá pro God of War Ragnarök režim bez násilí na zvířatech

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 11. 2022 16:55 2

Organizace bojující za práva zvířat PETA se opět ozvala v souvislosti s nakládáním s virtuálními zvířaty ve hrách. Studio Sony Santa Monica požádala o to, aby do God of War Ragnarök přidalo režim, ve kterém nebude ubližováno zvířatům.

Reklama

  • PETA vyzvala Sony Santa Monica, aby do God of War Ragnarök přidala režim mírnější ke zvířatům
  • Zřejmě se tak snaží upozornit na toulavé psy mrznoucí v zimě

Otázkou zůstává, co tím má organizace na mysli. K tweetu přiložila záběry, které jsou ale tak trochu vytrženy z kontextu a v souvisti s dějem hry vlastně příliš nedávají smysl. Také se sluší upozornit, že přímo ve hře skutečným zvířatům Kratos moc neubližuje. Týraní se dostane nejblíže v momentech, kdy likviduje vlkodlačí monstra nebo agresivní variaci na krokodýla.

V praxi zřejmě PETA spíše chce upozornit na životy opuštěných psů, kteří v zimních měsících mrznou venku. Ve videu zmiňuje, že si “všichni psi zaslouží milující domácnosti a teplé gauče, i když jsou 18 metrů vysocí”. Také na vyobrazení vlka Garma ukazují, že by psi neměli být vázání na řetězech. 

I když jde opět o mírně bizarní příspěvek, tentokrát je postoj PETA poměrně pochopitelný. Na sociálních sítích se i tak setkává s posměchem hráčů. Organizace v minulosti volala po právech zvířat opakovaně. Jejímu tažení jsme se věnovali v samostatném obsáhlém článku. Naposledy rozvířila diskuzi v době vydání Far Cry 6, ve kterém se objevily bojovkové interaktivní kohoutí zápasy. V minulosti například vydala návod, jak hrát Animal Crossing: New Horizons maximálně vegansky.

Herní kauzy organizace PETA aneb Chráníme virtuální velryby, myši i neexistující Pokémony
i Zdroj: Hrej.cz

Herní kauzy organizace PETA aneb Chráníme virtuální velryby, myši i neexistující Pokémony

Organizace PETA v rámci boje za práva zvířat reaguje i na dění ve světě videoher, kde podle ní často dochází k zásadním…

15. 10. 2021 13:30
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama