Tvůrci God of War Ragnarök si uřízli pořádnou ostudu. Koho vynechali ze závěrečných titulků?
i Zdroj: Sony Santa Monica / Ragnarök press kit
Mobilní hraní God of War Ragnarök Novinka Tvůrci God of War Ragnarök si uřízli pořádnou ostudu. Koho vynechali ze závěrečných titulků?

Tvůrci God of War Ragnarök si uřízli pořádnou ostudu. Koho vynechali ze závěrečných titulků?

Jakub Fišer

Jakub Fišer

21. 11. 2022 11:45 1

Jistě se shodneme na tom, že soundtrack k oběma posledním titulům God of War si zaslouží velké uznání, protože perfektně dotváří severskou mýtickou atmosféru hry. Podílela se na něm i skladatelka Jessica Mao, do titulků na konci hry se ale nedostala. Proč?

Reklama

  • Jedna z hudebních skladatelek God of War Ragnarök nebyla oceněna v titulcích
  • Podle svých slov nesplnila “minimální kritéria” pro zmínku v titulcích
  • Sony Santa Monica se k celé kauze nijak nevyjádřilo

Jessica Mao spolupracovala na Ragnarök od června do srpna 2021, tedy rozhodně nepatří k hlavním skladatelům a skladatelkám celé hry, která byla ve vývoji přes 4 roky. Velkou měrou se však podílela na hudbě při první akční scéně, kdy Krata a Atrea honí bohyně Freya, anebo při hned další akční scéně, kdy Kratos bojuje se severským bohem Thórem.

Na každý pád, tato spolupráce nebyla pro vývojáře ze Sony Santa Monica dost na to, aby Jessicu Mao zakomponovali do závěrečných titulků. Mao sama přiznává, že její práce nebyla velká, měla ale na hráče velký dopad.

Skladatelka však na Twitteru uvádí, že její jméno nemůže být do titulků přidáno ani formou aktualizace. Nesplnila totiž prý “minimální kritéria” pro to, aniž by jí bylo oznámeno, o jaká kritéria jde.

“Bylo to pro mě neuvěřitelné zklamání a skličující zjištění a nerad bych, aby si tím prošel někdo další. Herní vývojáři, prosím, zapisujte do titulků každého, kdo se podílí na vývoji hry,” uvedla na závěr na svém Twitteru. Sony se ke kauze nijak nevyjádřilo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama