Opičí král letošní Gamescom nemine. Soulsovka Black Myth: Wukong ukáže trailer a bude i hratelná
i Zdroj: Game Science
Novinka Opičí král letošní Gamescom nemine. Soulsovka Black Myth: Wukong ukáže trailer a bude i hratelná

Opičí král letošní Gamescom nemine. Soulsovka Black Myth: Wukong ukáže trailer a bude i hratelná

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

14. 8. 2023 09:05

Black Myth: Wukong je veřejně znám už dlouhou dobu, ale nejspíše se už nachyluje jeho čas. Původně byl děj Opičího krále oznámen v roce 2020, kdy se o rok nato očekávalo, že dorazí někdy v roce 2023. To se zcela jistě nestalo a titul byl odložen. Jeho vydání nyní vypadá více neurčitě, kdy připadá jen na letní část příštího roku, ač nevíme měsíc nebo den. Nicméně něco přeci jen víme. Jeho presence má být dle nových zdrojů velmi citelná na Gamescomu, kde se údajně objeví jak v hratelné podobě, tak i v potvrzeném traileru.

Reklama

  • Black Myth: Wukong nebude v letošním roce chybět na Gamescomu
  • Moderátor Geoff Keighley již potvrdil, že hru uvidíme v premiérové ukázce na startovním ceremoniálu Opening Night Live
  • Další zdroje pak neoficiálně doplňují, že hra bude na akci i hratelná

Se zprávou o pokrytí Wukonga na vůbec největším evropském herním veletrhu přispěchal jako první magazín Insider Gaming, načež část jeho zpráv potvrdil i Geoff Keighley coby moderátor úvodního přenosu Gamescomu. 

V rámci svého zpravodajství o hře uvedl Insider Gaming to, že debut čínského studia Game Science bude v Kolíně nad Rýnem pro návštěvníky akce hratelný i viditelný – což znamená, že je zřejmě daleko ve vývoji. 

Po stránce hratelnosti hovoří magazín až o „tuctech herních stanic“, kam budou moci hráči přijít, což Keighley už nezmiňuje, jelikož pokrývá především Opening Night Live. Insider Gaming zde naznačuje to, že tyto jednotlivé herní stanice se otevřou i pro běžné návštěvníky, zatímco na zbytek hráčů má údajně čekat nový trailer. 

Ten by měl být podle Keighleyho informace uvolněn přímo na Opening Night Live (22. srpna od 20:00), a to jako ukázka, jež s odstupem dalšího roku ukáže, zda a jak hra na Unreal Enginu 5 zkrášlila a také jak aktuálně běží.

Jak už ovšem platí od roku 2020, kdy jsme o hře slyšeli poprvé, cílové platformy stále neznáme. I když už se tak podle úrovně grafiky vlastně nepředpokládá už nic jiného než to, že hra dorazí jen na PC, PS5 a Xbox Series (a případně nějaké streamovací platformy), jako vždy může nastat vše, a tedy i to, že hra dorazí i na last-gen platformy.

Nicméně, máme-li opět mluvit čistě z dosavadních dojmů, očekáváno to určitě není -- tím spíše ne po loňské ukázce. Vytušeno je naopak to, že celá hra bude svými prvky boje zacílena na hardcore komunitu, kdy i přes úctyhodný vizuál působí dost náročně a také vcelku exoticky.

Ostatně stačí se podívat na příběhovou synopsi nebo libovolnou ukázku. V rámci rekapitulace můžeme totiž připomenout, že Black Myth: Wukong bude akční RPG založené na temném folklóru čínského románu Cesta na západ, kde se hráči hry chopí krále Sun Wukonga v hratelnosti podobné souls-like.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama