Black Myth: Wukong v nových ukázkách stále bere dech, zamrzí jen chybějící datum vydání
i Zdroj: Game Science Studio
Novinka Black Myth: Wukong v nových ukázkách stále bere dech, zamrzí jen chybějící datum vydání

Black Myth: Wukong v nových ukázkách stále bere dech, zamrzí jen chybějící datum vydání

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

21. 8. 2022 10:40

Pokud u studia Game Science spatřuje trend ve vydávání videí, máte pravdu. Každý srpen za poslední dva roky tento čínský vývojář zveřejňuje nové herní záběry z připravovaného akčního RPG Black Myth: Wukong, které se inspiruje u příběhu Opičího krále. Ani jeden rok sérii neporušil, což vám může dát odtušit, že ani letos tomu nebude jinak.

Reklama

  • Black Myth: Wukong se dočkalo dalších dvou obsáhlých ukázek
  • Jedna nastiňuje výhody technologie DLSS v záběrech z hraní 
  • Další přináší vhled do příběhu, jenž vychází z bájí o Opičím králi

V pátek studio sdílelo dvě videa, která nově doplnilo i o hudební ukázku. Jednalo se o osmiminutový gameplay trailer a šestiminutovou in-game cutscénu. Stejně jako při loňském odhalení, že hra poběží na Unreal Enginu 5, je první jmenované video částečně ukázkou technologie. Skrze možnosti upscalingu technologie od společnosti NVIDIA můžeme vidět, jaký rozdíl DLSS a rok optimalizace udělá. Ve srovnání s loňským trailerem je akce na pohled plynulejší, což se projevuje i tím, že je méně náchylná na pokles frameratu.

Také vidíme, že čínské studio svědomitě iteruje vypilovanou formuli FromSoftu. Jeden ze nejzajímavějších příkladů videa zahrnuje zakořeněnou rostlinu, kterou se hrdina pokouší sbírat asi ve třetině klipu. Když ji ze země vytáhne, rychle se totiž ukáže, že květina vlastně není vůbec květinou, neboť se pohybuje a začíná hráče nahánět jako mimic z Dark Souls (dokonce provádí i stejnou animaci při pokusu polapit hráče do svého sevření). Je přitom dobré připomenout, že právě na zajímavost nepřátel chce studio sázet. Vývojáři jich původně slíbili přes 100 druhů, které chtějí rozesít do alespoň 15 hodin příběhu.

Pokud jde o filmový trailer, ten nabízí nový pohled na příběh inspirovaný knihou Putování na západ, kterou ale spíše znáte pod názvem Opičí král. Je těžké říci, jak scéna, kterou na videu vidíme, vlastně zapadá do širšího kontextu. Studio totiž zůstává po celou dobu vývoje nejen po stránce příběhu poměrně tajemné, takže ačkoli je vidět, že kvalita animace šla nahoru, technická stránka je zároveň to jediné, co lze zatím zkoumat. 

Bohužel také platí to, že ani jedna ukázka nekončí datem vydání. Ačkoli bychom tedy rádi slyšeli, že tvůrci mají pevné datum, musíme nadále vycházet z dva roky staré informace, že k vydání dojde v roce 2023. Plánované platformy jsou nadále PC a konzole ze současné generace.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama