Objevily se informace o podobě remaku The Last of Us. Údajně dojde na zásadní změny
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment
Novinka Objevily se informace o podobě remaku The Last of Us. Údajně dojde na zásadní změny

Objevily se informace o podobě remaku The Last of Us. Údajně dojde na zásadní změny

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

6. 5. 2021 11:10

Před měsícem se objevila informace o remaku prvního dílu The Last of Us, který podle všeho vzniká v Naughty Dog. Pro mnohé šlo o velké překvapení, hra se ostatně v roce 2014 dočkala remasteru. Poslední zprávy naznačují, jak chtějí vývojáři s předělávkou naložit.

Reklama

  • Remake stojí na enginu, který je základem druhého dílu
  • Krom úpravy vizuálů dojde i na zásadní změny v hratelnosti
  • Do remaku se vývojáři údajně pustili, jelikož zrovna neměli nic jiného na práci

Magazín Gamereactor tvrdí, že nepůjde pouze o vylepšení vizuálů a jednoduché úpravy. Autoři hodlají naplno vytěžit možnosti konzole PlayStation 5, což se projeví i v gameplay aspektech hry. Autoři ostatně staví remake na enginu použitém pro The Last of Us Part 2, remake tedy původní dobrodružství zřejmě významně přiblíží k podobě druhého dílu.

Existenci remaku propálil server Bloomberg. Jason Schreier následně zároveň vysvětlil, proč se do něj Naughty Dog pustil. Studio totiž údajně zrovna nemělo nic jiného na práci, jelikož se další projekty pohybovaly teprve v předprodukční fázi. Daný tým se navíc skrze produkci remaku mohl blíže seznámit s možnostmi konzole PlayStation 5, což byl dle Schreiera další pádný důvod, proč se do předělávky jedničky pustit.

V Naughty Dog se přitom stále pracuje na multiplayerovém projektu, jímž je s největší pravděpodobností variace na režim Factions, tedy online část pro The Last of Us Part 2. K tomu se navíc pomalu začíná mluvit o podobě regulérního pokračování, Neil Druckmann už má údajně jasno, kam příběh posune.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama