Třetí The Last of Us už má příběh. Hra ale zatím nevzniká
i Zdroj: Hrej.cz
The Last of Us Novinka Třetí The Last of Us už má příběh. Hra ale zatím nevzniká

Třetí The Last of Us už má příběh. Hra ale zatím nevzniká

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 4. 2021 19:21 1

Po kontroverzním hitu The Last of Us: Part 2 je řada hráčů zvědavá, kam se studio Naughty Dog vydá dále. Logicky se začalo spekulovat o dalším pokračování a, světe div se, kreativní ředitel projektu Neil Druckmann už má sepsaný základní náčrt příběhu trojky. Na druhou stranu ale hráče upozorňuje, že The Last of Us 3 zatím čekat nemáme, studio je právě v rozhodovací fázi, kam dál investovat čas i peníze.

Reklama

  • Kreativní ředitel The Last of Us Neil Druckmann má prý načrtnutý příběh trojky
  • Hra ale zatím v plánu není
  • Studio Naughty Dog se nyní rozhoduje, na jakém velkém projektu bude pracovat

„Nevím kolik toho vlastně chci vyzradit. Halley Gross (spoluautorka scénářů) se mnou sepsala návrh příběhu, který zatím neděláme - ale doufám, že jednou skutečně vznikne - a který tak trochu objevuje to, co se stalo po druhém dílu. Uvidíme,“ sdělil v rozhovoru v podcastu Script Apart, kde přišel primárně hovořit o psaní scénáře dvojky.

Připustil, že se ve studiu o tvorbě třetího dílu diskutuje, jedním dechem ale dodává, že jde o naprosto obrovský závazek, který je velmi těžké podstoupit. Připomíná, že je v současnosti vývoj takto obřích her časově velmi náročný a především extrémně drahý. O dalším dílu prý přemýšlí už sedm let, od vydání původního The Last of Us a naznačuje, že by musela v tvůrčím týmu panovat naprostá shoda nad tím, že je další pokračování správnou cestou.

„Už jsme vydali dvě hry které, podle mě, mluví o něčem univerzálním a zároveň vyprávějí velice intimní příběhy všech postav. S jednou hrou nemáte žádný obraz toho, o jakou značku jde. S dvěma hrami ale začíná vznikat nějaký vzor - teď začínám mít pocit že už existuje nějaká přibližná představa a struktura značky, které se musíte držet, pokud děláte třetí hru,“ zamýšlí se Druckmann.

V současnosti se prý Naughty Dog nachází na rozcestí. Má za sebou obrovský projekt a přemýšlí, kterým směrem se vydat, kam investovat obří část svého kapitálu. Druckmann poukazuje na to, že může nyní studio pokračovat ve značce, přijít s něčím úplně jiným, nebo třeba oživit sérii, která delší dobu spí. V současnosti se nicméně spekuluje o tom, že bychom se měli brzy dočkat multiplayerového titulu ze světa The Last of Us a blíže nespecifikovaného pokračování Uncharted. Studio tedy zřejmě zatím sází na svá nejcennější jména.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama