O miniledničku Xbox je obří zájem, scalpeři ji přeprodávají za násobky ceny. Šlo přitom o první vlnu předobjednávek
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka O miniledničku Xbox je obří zájem, scalpeři ji přeprodávají za násobky ceny. Šlo přitom o první vlnu předobjednávek

O miniledničku Xbox je obří zájem, scalpeři ji přeprodávají za násobky ceny. Šlo přitom o první vlnu předobjednávek

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 10. 2021 11:24

Microsoft včera ve vybraných státech světa spustil předobjednávky miniledničky inspirované designem konzole Xbox Series X a hráči ukázali, že mají o tuto (funkční) herní memorabilii obrovský zájem. Dle některých neúspěšných zájemců byly první nabídky rozprodány během patnácti minut, bohužel se ale objevili i podnikavci, kteří nyní rezervaci spotřebiče přeprodávají za násobky její původní ceny. Microsoft přitom avizoval, že chce ledniček postupně nabízet více i v dalších regionech.

Reklama

  • Microsoft spustil předprodej miniledniček Xbox v některých státech světa
  • Byl ale okamžitě vyprodán
  • Hráči nyní produkt reviewbombují
  • V Čechách zatím dostupný není, pravděpodobně ale bude v příštím roce

Miniaturní ledničku na pár plechovek nápojů Microsoft oficiálně nabízí za 100 amerických dolarů nebo 90 liber (v přepočtu zhruba 2200 českých korun). Už teď ale na internetovém tržišti eBay můžete najít inzeráty na předání předobjednávky v cenách od tří až po bezmála deset tisíc korun. Někteří prodejci se tak snaží utržit třeba čtyřnásobek původní ceny. Řada inzerátů navíc už svého kupce našla, zájemci jsou tedy za zboží ochotní zaplatit nemalé částky.

Microsoft přitom avizoval, že jde jen o “první vlnu” předobjednávek. I ve Spojených státech, Anglii a kontinentální Evropě (o prodej se starají obchodní řetězce Target, respektive GAME, GameStop EU a Tonyk) tedy pravděpodobně přibudou další. Microsoft navíc plánuje v příštím roce rozšířit nabídku i do jiných zemí, doufejme i do České republiky. Tady má miniledničku Xbox vylistingovaný například obchod Alza.cz. Chybí ale předpokládané spuštění prodeje i oficiální cena. Smůlu mají také Rakušané nebo Slováci. Prodej byl zatím spuštěn například v Německu, Polsku, Francii nebo Itálii. 

Na eBayi je bohatá nabídka předobjednávek za různé (vysoké) ceny
i Zdroj: Hrej.cz
Na eBayi je bohatá nabídka předobjednávek za různé (vysoké) ceny

Rychlý proces s aktuálními zásobami rezervací má ale ještě jeden dost nepříjemný následek. Nespokojení zákazníci se totiž uchýlili k review bombingu. Na webu obchodu Target má nyní produkt 541 hodnocení, z toho 76 % negativních (jednohvězdičkových). Psané recenze obvykle jen posměšně poznamenávají, že “lednička PlayStation 5 chladí lépe”. Jiní uživatelé kritizují, že na ledničce nelze přehrát GTA 5. Některé vážnější reakce si ale stěžují, že je lednice předražená, nebo že se spuštění prodeje vůbec nepovedlo.

Minilednička Xbox byla původně jen vtip, který souvisel s prvními reakcemi na design Xboxu Series X. Microsoft jej ale později využil a přetvořil v dvě řady oficiálních spotřebičů. První, limitované velké lednice rozeslal celebritám a jednomu výherci soutěže.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama