Nový prvek ve World of Warcraft zřejmě umožní získávat předměty, které byly dostupné jen dočasně. Hráči na to reagují různě
i Zdroj: Blizzard
World of Warcraft Novinka Nový prvek ve World of Warcraft zřejmě umožní získávat předměty, které byly dostupné jen dočasně. Hráči na to reagují různě

Nový prvek ve World of Warcraft zřejmě umožní získávat předměty, které byly dostupné jen dočasně. Hráči na to reagují různě

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 6. 2023 15:34

Ve veřejném testu populárního MMORPG World of Warcraft se objevila značně kontroverzní novinka. Balík dungeonů Dawn of the Infinites chystaný pro červencovou aktualizaci 10.1.5. totiž přináší nový Quantum loot, který umožňuje získat dřívější, v současnosti v zásadě nedostupné mounty a předměty.

Reklama

  • S novým Quantum lootem ve World of Warcraft bude zřejmě možné získat mounty, kteří byli dostupní jen dočasně
  • Hráči na to reagují pozitivně i negativně

Britský YouTuber MrGM na sociálních sítích sdílel, že jeho skupina získala předmět nazvaný Reins of the Quantum Courser, který po použití do seznamu mountů přidal náhodného mounta z minulosti. Hráč takto konkrétně přišel k nemrtvému koni Midnight's Eternal.

Pro obyčejného hráče jde o příjemný detail, velmi zajímavá ale novinka může být pro vášnivé sběratele mountů a kosmetických předmětů (respektive vzhledů vybavení, které lze následně používat skrz takzvanou transmogrifikaci). Ti by se totiž teoreticky tímto způsobem mohli dostat k předmětům a mountům, které již v současnosti získat nelze a dokončit tak kompletní historickou sbírku. Naopak hráči, kteří se pyšní v současnosti nezískatelnými jízdními zvířaty nebo vzhledy vybavení, by mohli přijít o exkluzivitu a vlastní ukazatele statusu.

V současnosti existují zhruba dvě desítky mountů, které už ve hře získat nelze.

Reakce se různí. Někteří hráči si stěžují, že Blizzard ze hry postupně vytlačuje prvky, kterými se zkušení hráči mohou odlišovat od ostatních. Na druhé straně ale padá poměrně logický argument, že na nějaké exkluzivitě vlastně vůbec nezáleží a že je správné, aby každý hráč mohl získat libovolného mounta. Ostatně nové předměty nelze získat úplně jednoduše a šance na jejich padnutí není příliš vysoká.

Navíc zatím zůstává otázkou, jak bude systém fungovat. Nevíme jak Quantum mounti pracují s dosud získanými mounty. Může hráč získat kus, který už v katalogu má? Budou dostupní i ti, které lze získat skrz PvP obsah? To jsou otázky, které si nyní fanoušci kladou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama