Nový patent Sony odkazuje na popruhy u ovladače PlayStation
i Zdroj: Twitter / Zuby_Tech
Novinka Nový patent Sony odkazuje na popruhy u ovladače PlayStation

Nový patent Sony odkazuje na popruhy u ovladače PlayStation

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 4. 2022 13:04

Společnost Sony Interactive Entertainment si zaregistrovala další zajímavý patent týkající se ovládacích periferií konzolí PlayStation. Tentokrát jde o speciální popruh, kterým bude možné daný ovladač připevnit k ruce tak, aby držel na místě i když hráč rozevře pěst. K čemu (a zda vůbec) bude využit v praxi samozřejmě zatím můžeme jen odhadovat.

Reklama

  • SIE si patentovala speciální popruh k ovladači
  • Údajně by mohlo jít o odpověď na ovladače Knuckles, simulující uchopení předmětů

Na skutečnost upozornil twitterový účet Zuby_Tech. Pod původním příspěvkem se objevila i první spekulace toho, k čemu vlastně technologie může být využita. Dle uživatele s přezdívkou David__Jetta by mohl popruh fungovat podobně, jako u ovladačů Knuckles pro Valve Index nebo HTC Vive. Ty umožňují rozevřít dlaň, vnější část v ten moment celý ovladač “podrží” v hráčově ruce. To umožňuje realističtější simulaci uchopení a pouštění předmětů.

Novinka tak může ovlivnit design budoucích ovladačů technologií PS VR, ačkoliv právě ovladače byly vůbec první součástí připravované druhé generace PS VR, kterou výrobce ukázal. Vzhledem k čerstvosti patentu pravděpodobně jde spíše o přípravu na vzdálenější budoucnost.

SIE už v minulosti patentovala například systém vyšlapávání cestiček ve světě, využitý v Death Stranding, akcelerovaný výpočet ray tracingu,  nebo koncept vyměnitelných bočnic konzole PlayStation 5.

Patent naznačuje, že Sony pracuje na efektivnějším využití technologie ray tracing
i Zdroj: Hrej.cz

Patent naznačuje, že Sony pracuje na efektivnějším využití technologie ray tracing

Už jsme si zvykli, že zástupci společnosti Sony navštěvují patentový úřad častěji než Jára Cimrman, to ale nic nemění na tom…

28. 2. 2022 11:51
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama