Nový Mario dvakrát jinak. Oznámen byl Super Mario Bros. Wonder a remake Super Mario RPG
i Zdroj: Nintendo / koláž
Novinka Nový Mario dvakrát jinak. Oznámen byl Super Mario Bros. Wonder a remake Super Mario RPG

Nový Mario dvakrát jinak. Oznámen byl Super Mario Bros. Wonder a remake Super Mario RPG

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 6. 2023 08:55

Kromě kopy jiných oznámení, kam spadá např. Detective Pikachu 2, remaster Luigi's Mansion nebo kolekce Batmana, nešetřilo Nintendo ani fanoušky Maria. Během včerejšího přenosu Nintendo Direct byla oznámena celkem dvojice her s tváří slavného údržbáře v hlavní roli – první: Super Mario Bros. Wonder, která je spekulovanou 2D hrou, o níž se hovořilo před přenosem, a druhá: Super Mario RPG, které je remakem Super Mario RPG: The Legend of the Seven Stars.

Reklama

  • Nintendo během včerejška oznámilo dvě nové hry s Mariem
  • Jde o 2D skákačku Super Mario Bros. Wonder a remake Super Mario RPG
  • Super Mario Bros. Wonder vyjde už 20. října a bude stát 60 dolarů
  • a Super Mario RPG vyjde 17. listopadu a bude stát 60 dolarů

Remake Super Mario RPG zůstal se svým jednoduchým názvem věrný kořenům původní hry s přínosem pár novinek. Po vzoru 27 let staré předlohy je to totiž opět hlavně plošinovka s izometrickou kamerou i tahovými souboji, nicméně taková, která se pochlubí kompletně novou grafikou a upravenou hudbou. Mario totiž nelenivěl a od roku 1996 opravdu zkrášlil. Ve hře se tak místo jednotlivých pixelů, které vidíte i pouhým okem, nově můžete těšit na přehled detailních 3D modelů postav, které hledají 7 hvězd stejně jako v původní hře. 

Co se týče té, můžeme totiž připomenout, že její námět byl zcela stejný jako v novém remaku. Hra vyšla v řečeném roce už pro konzoli SNES, kdy Maria a jeho čtyři přátelé – Peach, Bowsera, Mallowa a Gena – vyslala zachránit svět před příchozím Smithym, zlým robotickým kovářem, který si po cestě portálem řekl, že si podmaní další dimenze, včetně té Maria. 

Hra měla své příznivce, avšak jak to někdy u těchto více specifických pokusů bývá, nikdy se nedočkala pokračování, které by skutečně patřilo jí. I přestože ji měli hráči ve svém okruhu rádi, její odkaz tak žil spíše jako inspirace pro jiné série – jmenovitě třeba: Paper Mario a Mario & Luigi, jež si z ní vypůjčily některé principy a humorný přístup.

Pokud nyní přejdeme ke druhé oznámené hře, tedy Super Mario Bros. Wonder, zde humorný přístup také nechybí, ačkoli se přesuneme z top-down pohledu do klasického 2D. Mario se zde totiž znovu dostává do svého živlu, se kterým jsme si jej kdysi spojili, a v rámci tradiční plošinovky postupuje světem se zajímavými schopnostmi a změnami světa. 

Mimo toho, že na sebe Mario totiž může nově brát i odlišné podoby, jako třeba slona nebo ostnatou kouli, může skrze změny vnímat etapy jinak (např. tak, že se spustí různé padající trubky), takže se při sběru kouzelných semínek musí s o to více soustředit. Společnost Nintendo vysvětlila, že když dobrodružství začíná, Mario se dotkne “zázračné květiny” (Wonder Flower), a tím se mu prý odemknou různé zázraky světa, které mění hratelnost jedinečným způsobem, a to jak pro něj, tak i jeho přátele.

Těmito přáteli jsou přitom další postavy, za které si sami zahrajete. V rámci kooperace půjde totiž hrát až ve čtyřech, kdy slavného údržbáře doplní jeho bratr Luigi, Toad, Daisy, Peach, Yoshi, ačkoli chybět nebude ani Wiggler, který je známý méně. Podobně na tom bude i průvodce celé družiny, který bude hlídat jejich cestu. Tím bude pro všechna úrovně právě mluvící květina, která Maria prý povede jakožto vypravěč a která mu tu a tam napoví, kudy se asi vydat dál. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama