Nový elektromobil od Sony a Hondy je možné řídit ovladačem DualSense
i Zdroj: Sony
Novinka Nový elektromobil od Sony a Hondy je možné řídit ovladačem DualSense

Nový elektromobil od Sony a Hondy je možné řídit ovladačem DualSense

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 1. 2024 14:50

Společnost Sony ve spolupráci s automobilkou Honda představila vůz značky Afeela, který si rozumí s ovladačem pro PlayStation. Má to ale háček.

Reklama

  • Na veletrhu CES 2024 se ukázal vůz Afeela
  • Prezident Sony Honda Mobility jej řídil ovladačem DualSense
  • Do prodeje půjde na jaře roku 2026

Veletrh spotřební elektroniky je malý svátek pro milovníky technologií. Letos se mluví například o společnosti Samsung, která ukázala průhledné displeje, pozadu však nezůstala ani Sony.

Za pozornost stojí projekt z dílny Sony Honda Mobility, na němž Sony od roku 2021 spolupracuje s japonským výrobcem automobilů Honda. Během tiskové konference došlo k představení nejnovějšího prototypu elektrického vozidla značky Afeela. 

Pravda, o automobilech u nás na webu běžně nepíšeme, v tomto případě je však na místě udělat výjimku, a to především kvůli způsobu prezentace. Prezident Sony Honda Mobility Izumi Kawaniši totiž během tiskovky vytáhl z kapsy ovladač DualSense a s jeho pomocí automobil „odřídil” před objektivy přítomných novinářů.

Jediné štěstí, že Kawanišimu neujely prsty, příliš prudká akcelerace by zřejmě nadělala pořádnou paseku. Ve skutečnosti by se ale zřejmě nic hrozného nestalo. Afeela je totiž vybavena 45 kamerami, které neustále snímají okolí, aby se předešlo nechtěnému nárazu. Dle inženýrů půjde o mimořádně bezpečné auto, které zvládne i plně autonomní jízdu. První vozy budou k mání na jaře roku 2026.

Asi ale nelze předpokládat, že by tuto možnost měli k dispozici i zákazníci. Kawaniši ostatně prohlásil, že demonstrace vzdáleného ovládání přes DualSense byla navržena pouze pro účely prezentace. 

V Sony se slaví. Prodeje konzole PlayStation 5 překonaly další milník
i Zdroj: Sony

V Sony se slaví. Prodeje konzole PlayStation 5 překonaly další milník

Sony se chlubí impozantními čísly z prodejů konzole PlayStation 5. Letošní Black Friday byl rekordní.

20. 12. 2023 16:07

Propojení s Gran Turismo

První projížďku si však můžete naplánovat už na letošní rok. Během veletrhu bylo oznámeno, že se Afeela zařadí do vozového parku v Gran Turismo 7. Aktualizace by měla dorazit někdy v průběhu letošního roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama