Novou Forzu Motorsport si sice na Xbox One zahrajete, půjde ale o cloudovou verzi
i Zdroj: Xbox Game Studios / Turn 10
Forza Motorsport Novinka Novou Forzu Motorsport si sice na Xbox One zahrajete, půjde ale o cloudovou verzi

Novou Forzu Motorsport si sice na Xbox One zahrajete, půjde ale o cloudovou verzi

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 1. 2023 18:43

Společnost Turn 10 předevčírem znovu připomněla chystané pokračování závodní série Forza Motorsport. Nové záběry sázely především na techologický pokrok a úchvatné možnosti grafického zpracování. Autoři totiž nejsou limitováni starým hardwarem konzolí Xbox One. I na nich si sice hru zahrajete, ale jen pomocí cloudu.

Reklama

  • Forza Motorsport dorazí na Xbox One jen v cloudu

To je zřejmě ideální varianta pro všechny strany. Majitelé Xboxů One o hru nepřijdou, ale na modernějších Xbox Series uvidíme, co nový hardware dovede. Na skutečnost upozornil magazín GameSpot s odkazem na informace technické podpory Microsoftu. Ten sám upozorňuje na to, že je hra vyvinutá od základů a chce maximálně těžit z možností konzolí Series.

Na Series X konkrétně titul poběží v 4K při 60 snímcích za sekundu, majitelé levnějších Series S se musí spokojit s FullHD při 60 snímcích za sekundu.

GameSpot se zamýšlí také nad tím, jestli podobně nebudou fungovat další chystané tituly pro letošní rok, konkrétně Redfall a Starfield od Bethesdy. Microsoft už dříve naznačil, že by mohly běžet nativně pouze na Xbox Series a u Redfallu zatím verze pro Xbox One vůbec uvedena není. Se zpožděním ale podobným způsobem na Xboxu One vyšel třeba Microsoft Flight Simulator. 

Starší konzole vývojáři postupně opouštějí. Rychle ubývá her, které vycházejí na obě generace, případně na ně vycházejí s větším zpožděním. To bude třeba případ očekávaného Hogwarts Legacy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama