Forza Motorsport se chlubí fantastickou grafikou a propracovaným zvukem. Bohužel ale ne datem vydání
i Zdroj: Xbox
Forza Motorsport Novinka Forza Motorsport se chlubí fantastickou grafikou a propracovaným zvukem. Bohužel ale ne datem vydání

Forza Motorsport se chlubí fantastickou grafikou a propracovaným zvukem. Bohužel ale ne datem vydání

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 1. 2023 21:23

Během akce Developer_Direct se o slovo přihlásilo studio Turn 10, vyvíjející pokračování závodní série Forza Motorsport. To ukázalo, jak technicky pokročilá hra bude a představilo vůbec první trať v Africe. Bohužel jsme se ale nedočkali data vydání.

Reklama

  • Turn 10 ukazují propracované zpracování závodů ve Forza Motorsport
  • Pět okruhů bude úplně nových

Záběry ukázaly bohatou nabídku úprav vozidel, a především extrémně podrobné a detailní modely vozidel. Tvůrci se chlubí využitím ray-tracingu s fotorealistickými odlesky, efekty počasí, nasvícením scény, simulací laku, metalických efektů a spousty dalších detailů. 

Spoustu péče bylo věnováno i nazvučení. To by mělo být od základu mixováno pro maximálně autentické projevy motoru, které by měla ovlivňovat každá nainstalovaná součástka a jejich kombinace. Závody bude ovlivňovat i plně dynamická simulace počasí, střídání denní doby, ohřívání a “gumování” povrchu tratě nebo pokročilé výpočty chování a teplot pneumatik.

Z dvaceti dostupných tratí jich hned pět oslaví v sérii premiéru. Trailer konkrétně ukázal okruh Kyalami severně od Johannesburgu, tedy úplně první africkou trať ve Forze.

Jen škoda, že zatím autoři nenabídli konkrétní datum vydání. Musíme se spokojit s vágním “rokem 2023”

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama