Novinky k Borderlands: Filmové zpracování má již datum premiéry a značka dostane i interaktivní seriál
i Zdroj: Gearbox
Novinka Novinky k Borderlands: Filmové zpracování má již datum premiéry a značka dostane i interaktivní seriál

Novinky k Borderlands: Filmové zpracování má již datum premiéry a značka dostane i interaktivní seriál

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 7. 2023 13:00

Značka Borderlands se po relativním tichu dočkává v rychlém sledu několika velkých událostí na poli alternativních adaptací. V předchozích dnech došlo např. na oznámení, že premiéra přetáčeného filmu nastane po nesčetně odkladech během příštího roku, zatímco nyní se hovoří i o interaktivní sérii, která zase zohlední vaše volby.

Reklama

  • Filmové Borderlands dostalo datum své premiéry
  • Filmu se nakonec dočkáme 9. srpna 2024
  • Současně s tím došlo také na oznámení interaktivní série, na níž pracují autoři Silent Hill: Ascension

Borderlands EchoVision Live je nová interaktivní forma zábavy, která se podle poskytnutého popisu vydává ještě dál mimo žánr stříleček. Projekt je vyvíjen studiem Genvid Entertainment čili týmem, který loni oznámil podobně laděné Silent Hill: Ascension.

S ohledem na charakter celého projektu bylo pak i vzhledem k absenci videí a data vydání, relativně málo. Tisková zpráva pokrývá pouze to, že projekt bude sledovat celkem osm nových postav, které se ocitly na planetě Eden-6 známé z Borderlands 3.

Tyto postavy se snaží během třítýdenní pouti kráčet ve stopách Vault Hunterů a získat i jejich slávu – i když asi jinak běžně. Ti, kdo si tento interaktivní seriál při jeho vydání zkusí, budou totiž moci svými volbami dopředu určovat, co všechny postavy udělají a také jak se zachovají – což je podobné jako v Tales from the Borderlands od studia Telltale, jen s prvkem sociálního hraní.

„Záleží na každém rozhodnutí, na každém okamžiku, kterého se zúčastníte," řekl Jacob Navok, ředitel studia Genvid. „Tohle je vaše šance, jak ve světě zanechat stopu a také odkaz, který zůstane. Rozhodnutí nemají žádné resetovací tlačítko a podílejí se na nich všichni účastníci."

Oznámení neprozrazuje, jak bude tato interakce mezi hráči fungovat, ale dá se předpokládat, že to bude víceméně stejný systém jako v Silent Hillu: Ascension. Pro kontext: Stephan Bugaj, který je kreativní ředitel studia Genvid, na začátku tohoto měsíce uvedl, že diváci (resp. hráči), budou mít k dispozici den až týden, aby zhlédli jednotlivé epizody Ascension a pak hlasovali, jaké akce mají členové štábu podniknout. 

Pokud jde naopak o film Borderlands, který žádné takové volby nenabídne, zde zaznělo jen to, co musí po takové době zajímat asi všechny: konkrétní datum premiéry. Film, na kterém se oficiálně pracuje už od roku 2015 (a neoficiálně zřejmě ještě déle), se podle nového příspěvku konečně podívá do kin 9. srpna 2024, tedy téměř deset let po svém oznámení. 

Režisérem filmu je Eli Roth (který režíroval i horory jako Hostel a Zelené peklo) a v hlavních rolích se zde představí herci jako Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black, Ariana Greenblatt, Florian Munteanu a Jamie Lee Curtis.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama