Novinka BattleBit je jako Battlefield převedený do pixel artu. A možná ještě lepší
i Zdroj: MrOkiDoki / BattleBit press kit
Novinka Novinka BattleBit je jako Battlefield převedený do pixel artu. A možná ještě lepší

Novinka BattleBit je jako Battlefield převedený do pixel artu. A možná ještě lepší

Jakub Fišer

Jakub Fišer

16. 1. 2023 09:55

Nezávislý turecký vývojář vystupující pod přezdívkou MrOkiDoki chce uspět se svou indie válečnou online FPS jménem BattleBit. Nenáročný grafický kabátek hře otevírá zajímavé možnosti z hlediska hratelnosti.

Reklama

  • BattleBit je nezávislá online střílečka, podobná sérii Battlefield
  • Nabízí však velmi odlišnou pixelartovou grafiku a povedenou hratelnost
  • Aktuálně je v rámci předběžného přístupu, datum vydání zatím není známé

V samotném základu je BattleBit spíše arkádová multiplayerová PvP střílečka. V aktuálním testovacím stavu nabízí pouze základní režim zabírání bodů na mapě, tedy Conquest.

Obsahu je ve hře ale už nyní dost: uvádí až 35 zbraní či různé typy vybavení vycházející z vaší bojové třídy (Assault, Medic, Support, Engineer a Recon). V jedné hře pak může být až 254 hráčů, tedy po 127 na obou stranách.

Klíčovým prvkem v hratelnosti je grafická stránka. Moderní vyvedení pixel artu umožňuje vývojářům nabídnout kvalitní destrukci herní mapy. V rámci taktického boje v interiéru můžete dokonce probourat stěnu.

Podobných fines má hra vícero. Když je potřeba doplnit zdraví, vaše „hranatá“ postava si obváže ruku. BattleBit navíc oplývá herním hlasovým chatem. A když jste poblíž nepřátel, slyšíte skrz voice-chat i jejich hlas.

BattleBit si v tuto chvíli mohou zahrát pouze registrovaní testeři z řad běžných hráčů. V rámci předběžného přístupu hra neběží pořád, ale jsou naplánované několikahodinové beta testy. Díky tomu si ale můžete titul vyzkoušet na Steamu zdarma a o nákupu se rozhodnout až později. V budoucna by hra měla stát v přepočtu zhruba 300 Kč a aktuálně je v plánu pouze pro PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama