DICE znovu potvrzuje svůj závazek k Battlefieldu 2042. Hra dostane i pátou sezónu
i Zdroj: DICE
Battlefield 2042 Novinka DICE znovu potvrzuje svůj závazek k Battlefieldu 2042. Hra dostane i pátou sezónu

DICE znovu potvrzuje svůj závazek k Battlefieldu 2042. Hra dostane i pátou sezónu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 12. 2022 09:30

Přestože Battlefield 2042 lze i po roce a třech sezónách stále označit za uspokojivé pokračování jen s obtížemi, DICE již pomalu načrtlo jeho další kroky pro rok 2023. Aktualizace 3.1, která je v současném plánu další na řadě, vyjde ještě před koncem tohoto roku a přidá přepracovanou verzi mapy Manifest, s úpravami krytu, viditelnosti a přechodů mezi vlajkami. Na začátku příštího roku dojde pak na totéž u stávající mapy Breakaway. Ledem semknutá lokace, která je ve hře od začátku, se s aktualizací 3.2 otevře v nových zamrzlých částech, přičemž ropná plošina bude blíže k akci a nové vlajky budou umístěné do města a rafinérií.

Reklama

  • Majitelé Battle Passu Year 1 Battlefieldu 2042 nakonec dostanou pět sezón místo čtyř
  • V obou se dočkáme novinek ve výčtu a v dřívější čtvrté i posledního přidaného specialisty

Zatímco Electronic Arts původně přislíbilo vydat pouze čtyři sezóny v rámci ročního season passu, DICE nedávno potvrdilo, že se pracuje i na dalším obsahu. Vývojář oznámil, že 5. sezóna pro hru již v tuto chvíli vstoupila do předprodukce, což znamená, že studio přesahuje povinné čtyři sezóny, které dluží předplatitelům Battle Passu Year 1.

Co přesně se v těchto sezónách objeví, je pochopitelně spíše ve hvězdách. DICE pouze uvedlo, že v páté sezóně spatříme výraznější oporu ve starších dílech, jako je např. Battlefield 4, který se řadí mezi nejúspěšnější. „Nová mapa pro 5. sezónu multiplayeru bude pozapomenutým bojištěm, kde se naposledy válčilo v éře Battlefield 4. Zarostlá oblast pohlcená vegetací a válkou roku 2042 podpoří mix automobilového a pěchotního boje, takže týmová hra bude znovu klíčem k vašemu vítězství," vzkazuje DICE při zohlednění nového obsahu.

Nežli dojde na poslední oznámenou pátou sezónu, dává samozřejmě smysl přemýšlet o sezóně čtvrté. Ta podle vývojářů nabídne vedle nového battle passu a gadgetů i novou mapu, jež bude o něco „menší, kratší a lineárně navržená tak, aby vyhovovala osobnímu boji, kterým je Battlefield vyhlášen“. Všichni stávající specialisté budou ve čtvrté sezóně taktéž kompletně zařazeni do nových rolí (resp. tříd) se sadou pomůcek a vybavení, které vyhovují jejich účelu na bojišti „I když jej dnes ještě plně neodhalíme, náš [nový] specialista pro 4. sezónu bude zařazen do třídy Recon. Toto bude současně také poslední specialista, kterého plánujeme přinést na hry Battlefield 2042,“ zakončuje DICE. Ke změně specialistů na tradiční systém tříd dojde příští rok v updatu 3.2.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama