Noví Pokémoni jsou ve Velké Británii nejlepším krabicovým launchem letoška
i Zdroj: Hrej.cz
Pokémon Scarlet & Violet Novinka Noví Pokémoni jsou ve Velké Británii nejlepším krabicovým launchem letoška

Noví Pokémoni jsou ve Velké Británii nejlepším krabicovým launchem letoška

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 11. 2022 15:51 3

Jen před pár dny na trh konečně oficiálně dorazilo očekávané pokračování série Pokémon s podtituly Scarlet a Violet. I když nejde o vyloženě univerzálně milovanou záležitost a spousta kritiky se snáší na neuspokojivý technický stav hry, o Scarlet & Violet je obrovský zájem. Ve Velké Británii se tak stala nejlepším fyzickým launchem roku.

Reklama

  • Pokémon Scarlet & Violet si ve Velké Británii připsali nejlepší fyzický launch letoška 
  • Jde také o druhé nejlepší spuštění v historii značky a o výrazné zlepšení proti předchozí generaci

Kromě toho je také druhým nejlepším startem prodeje hry Pokémon v historii Velké Británie. Letos překonala i dosud rekordní FIFA 23 a samozřejmě i další hity včetně God of War Ragnarök. Konkrétně ten je ale v nevýhodě, protože vychází na PlayStationech 4 a 5, kde už se tradičně hry prodávají hlavně digitálně. Na druhou stranu FIFA je v krabičkách stále oblíbená, Pokémon Scarlet & Violet je tedy v tomto ohledu velký úspěch.

Nejúspěšnějším startem prodeje značky zůstává Sun & Moon z roku 2016. Magazín GamesIndustry.biz ale upozorňuje na to, že se tehdy hry prodávaly za v průměru o něco nižší ceny. Scarlet & Violet tedy nejspíš z britských ostrovů Nintendu nahraje do kapsy více peněz. Každopádně jde o téměř čtvrtinový nárůst oproti předchozím Sword & Shield a výrazně lepší výsledek, než u remaků Brilliant Diamond & Shining Pearl nebo spin-offu Legends: Arceus.

Většina zájemců sáhla po verzi Violet (52 %), přičemž 6 % zákazníků koupilo rovnou obě hry v balíčku.

My jsme se již pustili do recenzování. Na Metacritic si hra drží agregované hodnocení 76, přičemž se kritici téměř jednohlasně shodují, že jde o výborné pokračování, které táhne ke dnu příšerný technický stav. Tomu odpovídá také hodnocení uživatelů, které lze označit za review bombing. User score se pohybuje kolem 2.8, především kvůli stížnostem na grafiku. Na začátku prosince se také dočkáme výsledků fyických prodejů v ČR, alespoň z hlediska obchodu JRC. Jsme zvědaví, jak se Pokémonům bude dařit tam.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama