Nové WRC mělo být potají odloženo. Potvrzuje se však stavba vozů a některé herní soutěže
i Zdroj: Kylotonn
Novinka Nové WRC mělo být potají odloženo. Potvrzuje se však stavba vozů a některé herní soutěže

Nové WRC mělo být potají odloženo. Potvrzuje se však stavba vozů a některé herní soutěže

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

5. 7. 2023 09:35

WRC 23 ještě nebylo společnostmi Electronic Arts a Codemasters ani oficiálně představeno, a už se poněkolikáté hovoří o jeho datu vydání. Po nedávném odhadu, že datum vydání připadne už na 28. července, dochází totiž na to, že nový díl závodní série byl údajně odložen. Interní odklad měl způsobit to, že hra dorazí o něco později.

Reklama

  • Zatím neoznámené WRC 23 nemá nakonec vyjít 28. července
  • Podle nové informace insidera bylo původní datum interně posunuto a hra vyjde o něco později
  • Stále by však hra měla dorazit před 1. listopadem tohoto roku

Od chvíle, kdy studio Codemasters přebralo licenci WRC po vývojářském studiu Kylotonn, došlo na spekulování nového dílu série. Tento titul, zatím zvaný právě jako WRC 23, už dříve diskutoval třeba Tom Henderson, který o něm uvedl první informace skrze web Insider Gaming.

Podle dalších úniků je WRC hra od EA za dveřmi. Hra by měla být v podstatě hotová
i Zdroj: Codemasters

Podle dalších úniků je WRC hra od EA za dveřmi. Hra by měla být v podstatě hotová

Studia Codemasters a vydavatelství EA se podle všeho chystají na brzké oficiální odhalení a vydání licencovaných závodů EA…

21. 3. 2023 13:44

Na podkladě několika obrázků loni v září podotkl, že první díl, který vznikne pod pokličkou Codemasters, přidá novou možnost stavění vlastního vozu a že vyjde ještě letos, ačkoli nevěděl kdy. Po něm informaci přebral i billbil-kun, který vše upřesnil. V březnu tohoto roku prozradil, že WRC 23 je již podle jeho informace téměř připraveno k vydání, po čemž upřesnil, že vyjde 28. července. Ani tato zpráva však zřejmě nakonec nevyjde.

Jak začíná sám billbil-kun na webu Dealabs: než přejdeme k lepšímu, začněme tedy tím špatným. WRC 23 nebude podle nové informace vydáno 28. července, ale až někdy  před 1. listopadem – tedy o něco později, než se čekalo. Přesnější datum nebylo prý možné pro insidera zajistit hlavně z důvodu, že ani jeho zdroje nemají k této informaci zatím přístup, což zmiňuje i u příčin odkladu, které jsou taktéž docela neznámé.

Podobně dále komentuje to, že hra nevyjde ani na konzolích PS4 a Xbox One – což ovšem říkal už dříve V důsledku toho, že hra vynechá starší generaci, vyjde pouze na PC, PS5 a Xbox Series, kdy bude v prodeji 2 edicích: Standard Edition (kde je podle staršího popisu jen samotná hra) a Champions Edition (kde bude hra i obsah 5 sezón).

Z nových informací přichází pak to, že více více o systému achievementů. Poté, co právě billbil-kun letos v březnu zveřejnil jejich ikony, přidává nyní jejich popis. Uvedeno je třeba to, že Hendersono prohlášení o stavbě vozů bylo dřív založené na pravdě, nebo to, že: 

WRC 23 nabídne i soutěže:

  • Monte Carlo Rally, 
  • Italy Sardinia Rally, 
  • Vodafone Rally of Portugal, 
  • Rally Sweden, Iberian Rally, 
  • Mexico Rally, 
  • Rally Estonia; 

stejně jako vozy: 

  • The MINI Cooper S,
  • The Lancia Stratos,
  • The Citroen Xsara WRC,
  • The 1995 SUBARU Impreza;

a také 16 kategorií vozů.

Dále pak padá zmínka i o tom, že hra nepřekvapivě zahrne více známých režimů, což se ale dalo čekat. Přítomný má být třeba standardní režim kariéry, kde bude vše více nalajnované, režim šampionátu, režim časovek či také režim Moments, jenž zatím nebyl přiblížen.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama