Nové Torchlight ohlašuje trailerem datum vydání. Čtvrtý díl série vyjde začátkem května
i Zdroj: XD Games
Torchlight: Infinite Novinka Nové Torchlight ohlašuje trailerem datum vydání. Čtvrtý díl série vyjde začátkem května

Nové Torchlight ohlašuje trailerem datum vydání. Čtvrtý díl série vyjde začátkem května

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 4. 2023 08:35

Šanghajské vývojářské studio XD Games ohlašuje datum vydání své free-to-play hry Torchlight: Infinite. Titul, jenž volně navazuje na starší diablo sérii jiných autorů, vyjde 9. května, a to na PC a mobilní zařízení. Dočká se také nového obsahu.

Reklama

  • Chystané Torchlight: Infinite po opuštění předběžného přístupu 9. května
  • Titul bude free-to-play na mobilech i PC a hned v úvodu se rozšíří o novou sezónu

Součástí celosvětového vydání plné verze bude tentokrát nová sezóna s názvem Cube of Rapacity, která slibuje řadu novinek, včetně nových hádankových úrovní, nepřátel, předmětů a schopností. Zároveň se však dočkáme i nové hratelnosti. Slibuje se např. celkové přepracování systému kořisti a craftingu, které budou dle všeho více odměňující, a také více otevřené novým hráčům.

Ostatně, otevření obsahu platí i jinde, např. v ději. Pirátsky zaměřené Blacksail, jež předešle okupovalo širé moře, bude totiž v nové sezóně vystřídáno za kompletně jinou návštěvu tajemných krychlí, kde budeme čelit různým výzvám a oponentům ze ztraceného světa.

Kromě toho se Torchlight: Infinite také rozšíří o nové sociální funkce. Prvek Guild nově umožní i připojení se ke svým přátelům a komunikovat s nimi i při účasti na skupinových akcích.

Jde-li dále přímo o změny technického rázu, potěšující je i to, že byla byla dále optimalizována pro Steam Deck. Pokud vás tedy hraní na cestách zaujalo, ale mobil používat nechcete, jde o další cestu, jak si hru zkusit. Ostatně, takto si můžete zahrát i za nového hrdinu. Po událostech poslední sezóny se totiž do vřavy připojuje i tzv. Escapist Bing, jež si významně libuje v explozích a také oslňování nepřátel.

„Tato nepředvídatelná výtržnice a rebelka přidává do výčtu postav pořádnou vlnu výbušnosti, když svoje nepřátele zasypává oslepujícím přívalem bomb," popisují novou postavu autoři.

Pokud jde nakonec o sérii jako takovou, nezbývá než dodat, že značka Torchlight byla původně dílem dnes již neexistujícího studia Runic Games, které před svým koncem v roce 2017 vytvořilo první dva díly série. Tyto dva díly byly přitom velice kladně hodnocené a úspěšné. Skvěle byly přijaty jak kritikou, tak i hráči, jelikož dle obecné konsensu nabídly podmanivou akci a nádech Diabla 2.

Po rozpuštění Runicu šlo však vše okolo série rychle od desíti k pěti. Ačkoli byl totiž vydavatel Perfect World ještě svolen sérii začít rozšiřovat jen devět měsíců po konci studia, značku už moc štěstí neprovázelo. Se třetím dílem, který vyšel nakonec v roce 2020, totiž IP svěřil do rukou americkému studiu Echtra Games, které se hrou příliš neuspělo. Zajímavé je ovšem to, jaká byla vize projektu. Třetí díl byl totiž ve svém prvopočátku původně vystavěn tak, že měl být free-to-play akcí jako Torchlight: Infinite (tzv. Torchlight Frontiers), nicméně vydavatel asi usoudil, že nejde o dobrý nápad, a tak ji změnil na placené Torchlight 3. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama