Nostalgické Emily is Away <3 vyjde v dubnu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nostalgické Emily is Away <3 vyjde v dubnu

Nostalgické Emily is Away <3 vyjde v dubnu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 3. 2021 08:58 2

Série herních románů Emily is Away sice nepatří k těm nejpopulárnějším nezávislým hrám vůbec, svým námětem, zpracováním i hratelností si ale získala po celém světě řadu fanoušků (třeba našeho Aleše). Připravovaný třetí díl vyjde 16. dubna a nabídne sociální síť inspirovanou Facebookem, zasazenou do roku 2008, kdy skutečný Facebook získával masivní popularitu.

Reklama

Lehce tak mění pravidla, předchozí dva díly totiž využívaly prostředí klasického messengeru ve stylu ICQ. Dochází ale k logickému vývoji, první díl začínal příběhově zhruba v roce 2000, druhý skončil v roce 2007.

Protagonistou titulu bude maturant, který se během poslední ročníku na střední snaží přežít ve světě sociálních vazeb. V rámci příběhu tak budeme přijímat přátelství, chatovat, tagovat “přátele” na nesouvisejících obrázcích, plnit kvízy, hrát Farmville nebo šťouchat všechny ostatní. Proč už na skutečném Facebooku šťouchání není je mi záhadou, šlo o naprosto klíčovou součást zážitku…

 

 

S tím jsou samozřejmě vázány velmi věrohodné kulturní odkazy. Ať už jde o přesně zpracovaný layout tehdejšího Facebooku, sledování hudebních videí Pendulum, Chocolate rain nebo smrt Heatha Ledgera. Že si na takové věci nevzpomínáte? Asi jste v době rozkvětu Facebooku nebyli v tom správném věku.

Emily is Away cílí právě na hráče, kteří mají s budováním vztahů a dospíváním do produktivního věku na Facebooku vlastní zkušenost. Trochu nostalgie můžete zažít 16. dubna na Steamu i Itch.io. Příjemné je, že má hra vzhledem ke své stylizaci naprosto minimální hardwarové nároky (512 MB RAM, prakticky jakýkoliv moderní procesor a funkční grafický čip). Rozběhnete ji tedy i na prastarých kancelářských noteboocích.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama