Nintendo Switch dostalo novou aktualizaci firmwaru. Konečně podporuje bluetooth audio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo Switch dostalo novou aktualizaci firmwaru. Konečně podporuje bluetooth audio

Nintendo Switch dostalo novou aktualizaci firmwaru. Konečně podporuje bluetooth audio

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 9. 2021 11:47

Hybridní konzole Nintendo Switch obdržela novou aktualizaci firmwaru s označením 13.0.0. To znamená, že jde o větší update přidávající nové funkce, a tentokrát se konečně dostalo na dlouho očekávanou možnost bezdrátového připojení audio zařízení. Nově tak můžete konzoli používat s bezdrátovými sluchátky nebo reproduktory. Má to však svá omezení.

Reklama


Především chybí podpora mikrofonů, například bezdrátová sluchátka tedy nemůžete používat ke komunikaci. Také se tím omezí počet připojitelných ovladačů na dva a připojení se přeruší, pokud chcete využívat lokální bezdrátové připojení (tedy například spojení dvou a více Switchů).

Další novinky souvisí především s aktualizacemi a připojením k internetu. Klasické verze Switche nyní umožňují připojení k internetu i v režimu spánku, v případě že je konzole zapojená v doku se zdířkou pro kabelový internet. To znamená, že konzole například stáhne a nainstaluje aktualizace nebo doplňující obsah do her v době, kdy Switch uživatel nepoužívá. Také byla přidána funkce Update Dock, která dokáže aktualizovat firmware docků s vlastním LAN portem. Obě funkce logicky nejsou dostupné u verze Lite.

Dále jde jen o drobnosti. Mírných změn doznala kalibrace analogových páček Joy-Conů a do obrazovky stavu připojení k internetu přibyla informace o tom, zda je konzole připojená k síti o frekvenci 2,4 GHz nebo 5 GHz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama