Nintendo se chce soustředit na nové herní série. Furukawa plánuje rozšířit portfolium
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo se chce soustředit na nové herní série. Furukawa plánuje rozšířit portfolium

Nintendo se chce soustředit na nové herní série. Furukawa plánuje rozšířit portfolium

Radek Raudenský

Radek Raudenský

13. 4. 2021 12:23 2

Nintendo si od svého založení a vstupu do herního průmyslu vybudovalo pěknou sbírku herních sérií. Podobně jako Sony se ale v posledních letech soustředí na zažité a populární značky, což se setkává s čím dál tím větší kritikou fanoušků. A zdá se, že Nintendo komunitě naslouchá.

Reklama

  • Nintendo bude tvořit nové herní série
  • Vedle toho se nadále soustředí na zažité značky

„S větším množstvím času stráveného doma se rozptyl zábavy jako objektu konzumu rozšiřuje. Hry nejsou nutností života. Aby si zákazník vybral konkrétní hry, musí být zajímavé. Konkurence je velká a já nejsem optimistický. Osobně studuji různé formy zábavy. Do budoucna se budeme soustředit na tvorbu nových herních sérií stejně jako na dlouholeté hity jako je Mario či Zelda,“ tvrdí prezident Nintenda Šuntaro Furukawa v rozhovoru pro Nikkei.

Furukawa také tvrdí, že společnost neustále tvoří koncepty nových konzolí, některé nápady ale prý brzdí současné technologie nebo cenová omezení. V únoru ředitel Nintenda tvrdil, že hardwarový a softwarový tým spolu neustále komunikuje a přemýšlí, jak dodat „novou formu zábavy“ – přesně to totiž musí nástupce Switche přinést.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama