Nintendo prý rozeslalo studiím devkity 4K Switche. Společnost to ale popírá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo prý rozeslalo studiím devkity 4K Switche. Společnost to ale popírá

Nintendo prý rozeslalo studiím devkity 4K Switche. Společnost to ale popírá

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 9. 2021 11:19

Nintendo za zhruba týden začne prodávat nový, vylepšený model konzole Nintendo Switch s OLED displejem. Hráči ale, na základě úniků a spekulací, už řadu měsíců napjatě očekávají jiný vylepšený model konzole, schopný renderování ve 4K. Zdroje blízké agentuře Bloomberg nyní přinesly informace o tom, že devkity takové konzole Nintendo skutečně rozeslalo herním studiím. Společnost i mluvčí zmíněných studií to ale odmítají.

Reklama

  • Dle zdrojů Bloombergu Nintendo některým herním studiím rozeslalo devkit Switche s podporou 4K
  • Nintendo i mluvčí Zyngy to ale popírají, informace označují za “nepřesné”

Dle zdrojů Bloombergu má devkit konzole obecně označované jako “Switch Pro” ve svých kancelářích například společnost Zynga. Po zveřejnění původního textu ale mluvčí Zyngy oznámila, že to není pravda. Stejně tak samotné Nintendo označilo informace agentury za “nepřesné”. Bloomberg přitom tvrdí, že devkity dorazily do minimálně 11 firem po celém světě. Nintendo navíc zdůraznilo, že v současnosti neplánuje odhalení ani vydání žádné jiné konzole, než zmíněného OLED modelu.

Vývojáři prý měli první projekty s podporou 4K rozlišení plánovat na druhou polovinu roku 2022. Spekuluje se nad tím, proč by, v případě že mají zdroje pravdu, Nintendo odhalení nového Switche odkládalo. Jako nejpravděpodobnější se jeví varianta spojená s problémy s distribucí a výrobou mikročipů, které by mohly komplikovat dodávky nových konzolí.

Společnost se v současnosti připravuje na start prodeje verze OLED Model. Ten proběhne 8. října, doporučená cena je stanovena na 9 490 českých korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama