Nintendo představilo nový model Switche s OLED displejem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo představilo nový model Switche s OLED displejem

Nintendo představilo nový model Switche s OLED displejem

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

6. 7. 2021 17:00

K odhalení nového modelu hybridní konzole od Nintenda mělo dle spekulací dojít už během E3, společnost si ale oznámení nakonec nechala až na začátek prázdnin. Tak ho tady máme, nový Switch, jehož hlavní devízou je OLED displej.

Reklama

  • Nintendo představilo nový Switch
  • Hlavní novinkou je OLED displej s úhlopříčkou 7 palců
  • OLED model nabídne také větší úložiště, LAN port a bytelnější stojánek

Zatímco původní Switch spoléhá na úhlopříčku 6,2 palce, Nintendo Switch OLED model (což je oficiální název lepší verze) nabídne sedmipalcovou obrazovku, která sice slibuje pohlednější barvy a kontrast, rozlišení ovšem zůstává na hranici 720p. Po připojení k televizi pak zvládne 1080p.

Dokovací stanice je navíc opatřena LAN portem, konzole se tedy už nebude spoléhat pouze na připojení přes Wi-Fi. Další novinkou je větší úložiště, které je oproti původnímu modelu dvojnásobné, tedy 64 GB. Příjemným doplňkem je také o poznání bytelnější stojánek. Konzole je zároveň opatřena lepšími reproduktory.

Nintendo představilo nový model Switche s OLED displejem
i Zdroj: Nintendo

Jak už asi sami tušíte, nepotvrdily se spekulace o takzvané Pro verzi, s níž by došlo k výraznějším změnám. Nintendo již magazínu The Verge potvrdilo, že procesor i operační paměť odpovídají původnímu modelu, zde k žádnému navýšení výkonu nedošlo. Nintendo Switch OLED model se na pultech obchodů objeví 8. října letošního roku, cena je stanovena na 350 dolarů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama