Nintendo odmítlo spekulace o “Pro” verzi Switche, nic takového nyní neplánuje
i Zdroj: Nintendo
Novinka Nintendo odmítlo spekulace o “Pro” verzi Switche, nic takového nyní neplánuje

Nintendo odmítlo spekulace o “Pro” verzi Switche, nic takového nyní neplánuje

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 7. 2021 10:32

Oznámení OLED modelu konzole Nintendo Switch sice nepotvrdilo zvěsti o navýšení výkonu, prakticky okamžitě se však začalo spekulovat, že “Pro” verze přijde, akorát si na ni budeme muset počkat. Nintendo se však vůči tomuto tvrzení ohradilo.

Reklama

  • Nintendo v oficiálním vyjádření popřelo, že by připravovalo vylepšenou verzi Switche
  • Společnost zároveň odmítla, že by OLED verze navýšila výnos z prodejů

Největší změnou nového modelu je o něco větší OLED displej, který přinese zajímavější barvy a ostřejší obraz. Novinkou je také LAN port, jenž v dokovací stanici doposud chyběl, zapomenout nesmíme na větší úložiště (64 GB) a bytelnější stojánek.

Bloomberg krátce po představení nového modelu komentoval výrobní náklady, dle jeho odhadů došlo k navýšení o pouhých 10 dolarů. Nintendo by tím pádem navýšilo marži, jelikož bude OLED model o 50 dolarů dražší než původní verze.

Společnost sice neposkytla žádná konkrétní čísla, v příspěvku na Twitteru ale zprávu od Bloombergu dementovala. “Abychom zajistili správné porozumění mezi našimi investory a zákazníky, chceme vyjasnit, že toto tvrzení není správné.” Nintendo se následně vyjádřilo i ke zvěstem o chystané Pro verzi. “V tuto chvíli nemáme žádné plány na vydání dalšího modelu.”

Zdá se však, že ani oficiální prohlášení nedokázalo spekulace rozptýlit, i nadále zaznívá, že by vylepšený model mohl být představen někdy během příštího roku. Na řadě je ale OLED verze, která se na pultech obchodů objeví 8. října.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama