Původní Switch jde s cenou dolů. Nintendo se tak chystá na nový OLED model
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Původní Switch jde s cenou dolů. Nintendo se tak chystá na nový OLED model

Původní Switch jde s cenou dolů. Nintendo se tak chystá na nový OLED model

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 9. 2021 15:17

Pokud plánujete pořízení nové konzole Nintendo Switch, respektive nového kusu klasického modelu, který brzy dostane nástupce v podobě vylepšeného OLED modelu, možná ještě chvíli otálejte. Nintendo se totiž rozhodlo konzoli celkem citelně zlevnit, a to i na evropském trhu. Změna je zatím platná pouze pro oficiální obchod Nintendo, který u nás nefunguje, brzy by se ale mohla projevit i u lokálních distributorů.

Reklama

  • Nintendo poprvé oficiálně zlevňuje Switch
  • V oficiální distribuci stojí o 30 eur méně
  • V České republice lze očekávat cenu mezi 7500 a 8000 korunami

Konkrétně jde o propad o zhruba 10 procent. Konzole s původní doporučenou cenou 330 eur (8330 korun v přepočtu, u nás se obvykle Switch prodává za zhruba 8500 korun) tak po aktualizaci ceny vyjde na 300 eur (v přepočtu zhruba 7600 korun). U místních distributorů tak lze očekávat zlevnění na necelou osmitisícovku, možná i o něco méně.

I po více než čtyřech a půl letech od svého původní vydání se konzoli Nintendo Switch v Evropě velmi daří. Po pečlivém zvážení všech možných faktorů včetně změn v směnných kurzech napříč Evropou a očekávaném příchodu konzole Nintendo Switch – OLED Model se společnost Nintendo rozhodla, že nastal ten správný čas změnit evropskou cenu konzole Nintendo Switch“ zdůvodnil změny Marek Selinger ze společnosti ConQuest entertainment, která Nintendo v české distribuci zastupuje.

Konečná cena pro zákazníky vždy závisí na rozhodnutí daného prodejce. Všem zájemců o koupi konzole Nintendo Switch doporučujeme, aby si zkontrolovali cenu u prodejců,“ dodává.

Ano, nejde o nabídku která by vám lidově řečeno vytáhla peněženku z kapsy, za ušetřené peníze si ale můžete koupit třeba nějaký starší titul. Nebo jít na dobrý oběd.

Zmíněný připravovaný OLED model (vychází 8. října) je v českých obchodech nabízen obvykle za 9 490 korun, levnější a kompaktnější Switch Lite vyjde zhruba na 5000 korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama