Nintendo konečně odhalilo podtitul nové Zeldy. Jmenuje se Tears of the Kingdom a vyjde v květnu
i Zdroj: Nintendo
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Novinka Nintendo konečně odhalilo podtitul nové Zeldy. Jmenuje se Tears of the Kingdom a vyjde v květnu

Nintendo konečně odhalilo podtitul nové Zeldy. Jmenuje se Tears of the Kingdom a vyjde v květnu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 9. 2022 21:03

Nintendo během dnešního streamu Direct po dlouhém čekání konečně odhalilo datum vydání a především podtitul chystaného pokračování série The Legend of Zelda. Link se vrátí s podtitulem Tears of the Kingdom a to už 12. května příštího roku.

Reklama

  • The Legend of Zelda s podtitulem Tears of the Kingdom vyjde 12. května příštího roku

Trailer přišel jako bonbonek na samém konci streamu. Mnoho toho neukázal, naznačil alespoň nové environmentální hádanky, které budeme při putování světem s hrdinou řešit. Opět půjde o velmi vertikální záležitost, kde bude Link muset překonávat vysoké překážky, nebo se naopak bude často pohybovat volným pádem. Záběry také ukazují, jak si titul povede graficky.

Na vydání si budeme muset počkat ještě dalších osm měsíců. Původně přitom nová Zelda měla vyjít už během letošního roku.

Odhalení názvu mimochodem vyvolalo spekulace, zda právě on nemůže stát za zvýšenou opatrností Nintenda v souvislosti se smrtí britské královny Alžběty II. Z hlediska načasování jde pochopitelně o velmi nešťastnou shodu náhod, zmínky o slzách v království ale můžou v tomto kontextu působit trochu nepatřičně a rozhodnutí projevit britské kultuře královské rodiny maximální respekt je poměrně pochopitelné.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama