Ninja Theory, vývojáři Hellblade, stáli Xbox 117 milionů dolarů
i Zdroj: Ninja Theory
Byznys Senua’s Saga: Hellblade 2 Novinka Ninja Theory, vývojáři Hellblade, stáli Xbox 117 milionů dolarů

Ninja Theory, vývojáři Hellblade, stáli Xbox 117 milionů dolarů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 6. 2023 11:58

V současnosti probíhající soudní jednání mezi společností Microsoft a antimonopolním úřadem FTC vytahuje na povrch velmi zajímavé informace o historii byznysu amerického giganta. Mimo jiné jsme se dozvěděli i o hodnotě některých dříve zakoupených studií, konkrétně pak podrobnosti o akvizici týmu Ninja Theory, autorů úspěšného Hellblade: Senua's Sacrifice.

Reklama

  • Studio Ninja Theory stálo podle materiálů zveřejněných v rámci soudu mezi Microsoftem a FTC 117 milionů dolarů

Informace vychází ze stejných materiálů, jako další zveřejňované detaily o plánech na akvizici Segy nebo Zyngy. U Ninja Theory ale záměr byl dotažen do konce. Britský tým se stal součástí portfolia Xbox Game Studios v roce 2018, k oficiálnímu oznámení ostatně došlo během E3 tohoto roku, kdy Microsoft také představil jako svůj majetek týmy Turn 10, Playground Games, Compulsion Games a Undead Labs.

Celková částka vynaložená na autry Hellblade nebo Enslaved: Odyssey to the West se vyšplhala na 117 milionů dolarů. V přepočtu dle tehdejšího kurzu šlo o zhruba 2,57 miliardy českých korun.

Jak moc se studio Xboxu vyplatilo je zatím otázkou, od oznámení koupě totiž nevydalo žádnou hru. Na konci roku 2019 oznámilo pokračování Senua's Saga: Hellblade II, to ale dosud nemá ani datum vydání a posledních pár let jsme o něm slýchali jen sporadicky.

Hodnoty jiných akvizic Xboxu pro srovnání známy nejsou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama