Niantic ukončí provoz mobilního Harry Potter: Wizards Unite
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Niantic ukončí provoz mobilního Harry Potter: Wizards Unite

Niantic ukončí provoz mobilního Harry Potter: Wizards Unite

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 11. 2021 09:55

Studio Niantic v lednu příštího roku zavře vodu za mobilním AR titulem Harry Potter: Wizards Unite. Ten měl s podobným konceptem navazovat na obří úspěch Pokémon Go, značka Harry Potter ale zjevně tolik netáhla, hra negenerovala dostatečný zisk a po dvou letech od vydání přichází vystřízlivění.

Reklama

  • Studio Niantic v lednu vypne servery mobilního Harry Potter: Wizards Unite
  • Hráčům nabídne spoustu berliček a zjednodušení, aby si poslední měsíce hry více užili
  • Na vině je zřejmě nízká ziskovost, hra ve srovnání s Pokémon Go vynáší naprostý zlomek financí

Z mobilních obchodů titul zmizí 6. prosince, servery se pak definitivně vypnou 31. ledna příštího roku. Aby autoři alespoň částečně zpříjemnili konečnou fázi věrným fanouškům, výrazně zvýší odměny a s níží časy cooldownů, které ze hry původně dělaly poměrně rutinní záležitost. Ve hře ale zůstanou všechny utracené peníze. Sami autoři upozorňují na to, že nebude existovat žádná forma vrácení peněz pokud nebude vyloženě vyžadovaná zákonem.

Od 6. prosince autoři uzavřou možnost nákupu mikrotransakcí, zabrání tak nechtěným útratám. Konec hry zároveň využijí pro de facto uzavření herního příběhu. Wizards Unite totiž stavěly na boji proti neznámé síle Calamity, kterou s koncem ledna hráči konečně, definitivně, porazí.

Proč ke konci dochází? Důvodem jsou zřejmě peníze. Dle statistik analytického webu SensorTower Wizards Unite za dva roky fungování vygenerovaly jen zhruba 40 milionů dolarů (v přepočtu zhruba 883 milionů českých korun), zatímco například Pokémon Go jen za poslední rok nasypal do kapes firmy téměř 1,1 miliardy dolarů (zhruba 24,3 miliardy korun). Za poslední rok navíc čarodějové přinesli pouhou desetinu celkové částky, Wizards Unite byl tedy ve srovnání s jinými projekty naprostý propadák.

Kotaku upozorňuje na to, že Niantic v současnosti připravuje AR hry ze světa Pikmin, Transformers a dohromady pracuje hned na devíti projektech a aplikacích. I do budoucna tedy o mobilní hraní na cestách rozhodně nebude nouze. Jen už bohužel ne ze světa Wizarding World.

Fanoušci Harryho Pottera nicméně na mobilech stále mohou hrát Harry Potter: Hogwarts Mystery.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama