Wizards Unite čísel Pokémonů nedosahuje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Wizards Unite čísel Pokémonů nedosahuje

Wizards Unite čísel Pokémonů nedosahuje

David Plecháček

David Plecháček

25. 7. 2019 09:44 3
Reklama

Pokud vás zajímá, jak vypadá Hedvika točící se ve vzdušném víru, budete si muset zahrát mobilní Harry Potter: Wizards Unite. Hra je na trhu déle než měsíc a deseti tisíce hráčů už novou hru od vývojářů Pokémon Go zkouší. Má to ale háček. Je jich výrazně méně, než v případě posledního hitu, a především je hra výrazně méně výdělečná.

Se zprávou přišla společnost Sensor Tower, která sice říká, že v současnosti nemá Wizards Unite na poli AR her konkurenci, ale v porovnání výrazně zaostává. Během prvního měsíce hráči v Harry Potter hře utratili 12 milionů dolarů. To sice není špatné číslo, ale je... třicetkrát menší, než v případě Pokémonu v rozšířené realitě.

Pokémon Go byl totiž instantní hit od samotného vydání, vždyť v něm hráči jen za měsíc nechali 300 milionů dolarů. A bylo jich výrazně více. Současná hra byla stažena zhruba patnáctmilionkrát, zatímco Pokémon Go v první měsíci registrovalo 182 milionů stažení.

I přes debakl je ale Wizards Unite výrazně před konkurencí, ať už jde o Jurassic World Alive nebo The Walking Dead: Our World. Jurský svět byl stažen zhruba o polovinu méně častokrát, ale co se týče zisků, zaostává jen o dva miliony dolarů. Dominance Wizards Unite tak není tak drtivá, jak by se mohlo zdát a jak by někdo mohl očekávat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama