NHL 23 předpovídá průběh letošní sezóny skutečné ligy. Radovat se mají v Pittsburghu
i Zdroj: EA Sports
NHL 23 Novinka NHL 23 předpovídá průběh letošní sezóny skutečné ligy. Radovat se mají v Pittsburghu

NHL 23 předpovídá průběh letošní sezóny skutečné ligy. Radovat se mají v Pittsburghu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 10. 2022 12:19

Právě dnes se do předběžného přístupu v rámci EA Play a ultimátních edicí dostává nový ročník virtuálního hokeje NHL 23 od EA Sports. Studio jako již tradičně využilo vytvořených statistik virtuálních týmů a odsimulovalo kompletní nadcházející sezónu nejpopulárnější hokejové ligy. Kdo se po ledě projede se Stanleyovým pohárem nad hlavou a kdo by měl už teď přemýšlet o přestavbě?

Reklama

  • NHL 23 předpovídá, že letošní sezónu NHL vyhraje Pittsburgh
  • Ve finále má porazit obhájce titulu z Colorada

Výsledky předpovídají, že se letos do play-off konečně podívá nejmladší organizace ligy, Seattle Kraken, a to rovnou z třetího místa v pacifické divizi, kde přeskočí i Canucks. Hokejoví fanoušci přitom loňskému nováčkovi moc nevěří. Naopak velmi pesimistická je hra v otázce postupu Golden Knights, kteří ale jinak patří k silnějším mužstvům. Na vyřazovací boje vedle toho dle EA mohou zapomenout třeba v Buffalu, San Jose, Chicagu, Columbusu, Filadelfii, Montrealu nebo Anaheimu. 

Zajímavější než základní část je ale logicky vyřazovací nadstavba s boji o Stanley Cup. K poháru údajně po šesti letech opět dovede Pittsburgh klubová a ligová legenda Sidney Crosby. Ten by ve své osmnácté sezóně v žlutočerném dresu získal už čtvrtý prsten pro vítěze. Na cestě do finále má nejdříve vyřadit Carolinu, Rangers, Toronto a v sedmizápasovém boji nakonec udolat i obhájce titulu, hvězdné Colorado.

Skutečná hokejová liga vypukla před pár dny v České republice, kde pražská O2 Arena hostila zápasy San Jose a Nashvillu. NHL 23 oficiálně vychází v pátek na Xbox Series, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4. Podobně jako letošní ročníky ostatních virtuálních sportů se více zaměří na ženský hokej a nabídne třeba podporu meziplatformního hraní. V recenzi si na něj samozřejmě posvítí redakční sporťák Míra.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama