Netflix chce proniknout do cloudového streamování her, společnost nyní prozkoumává možnosti
i Zdroj: Microsoft
Novinka Netflix chce proniknout do cloudového streamování her, společnost nyní prozkoumává možnosti

Netflix chce proniknout do cloudového streamování her, společnost nyní prozkoumává možnosti

Radek Raudenský

Radek Raudenský

20. 10. 2022 10:23

I přes nedávné oznámení ukončení fungování Google Stadia se zájem o cloudové streamování her mezi firmami stále drží. Nemusíme zmiňovat neustálou podporu ze strany Xboxu nebo držáka GeForce Now – do cloudové technologie by chtěl proniknout i Netflix.

Reklama

  • Netflix prozkoumává možnosti v rámci cloudového streamování
  • Mezitím otevírá další interní studio

To prozradil viceprezident herní divize streamovací platformy Mike Verdu. Dle jeho slov Netflix nyní „seriózně prozkoumává nabídky v rámci hraní přes cloud. I když by šlo o zcela odlišný byznysový model, který nemusí nutně nahrazovat konzole, jde o jednu z možností nabízející hraní her kdekoliv a kdykoliv."

Redaktor TechCrunch, kde se Verdu o cloudové technologii zmínil, se opřel právě o zmíněný konec Stadie. Viceprezident tvrdí, že Stadie skončila jen kvůli vlastní chybě, respektive byznysovému modelu, který si nastavila. Nejspíše tak počítá s tím, že by Netflix nabídl hraní skrze cloud lepším způsobem. Verdu ale nenaznačil, kdy bychom se případné nabídky této technologie u Netflixu mohli dočkat.

Mezitím si ale Netflix nadále úspěšně buduje vlastní portfolio herních studií a her. Společnost nově otevřela páté interní studio, které vede bývalý producent Overwatch Shacko Sonny. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama