Dopisů z Bradavic bude údajně opravdu hodně. Hogwarts Legacy je nejočekávanější hrou na Steamu
i Zdroj: Avalanche Software / Hogwarts Legacy press kit
Hogwarts Legacy Novinka Dopisů z Bradavic bude údajně opravdu hodně. Hogwarts Legacy je nejočekávanější hrou na Steamu

Dopisů z Bradavic bude údajně opravdu hodně. Hogwarts Legacy je nejočekávanější hrou na Steamu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 1. 2023 10:21

Už jen několik týdnů zbývá do vydání očekávané akce Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera. Titul patří mezi nejzajímavější tituly letošního roku, za velmi očekávaný jsme ho označili i my v poslední epizodě hPodu. A zřejmě se těší i řada hráčů, na Steamu jde totiž o vůbec nejwishlistovanější hru.

Reklama

  • Hogwarts Legacy je v čele žebříčku nejwishlistovanějších her na Steamu
  • Také je pátou nejprodávanější, přitom vychází až za pět týdnů
  • Obří zájem je údajně i na konzolích

Podle statistik webu SteamDB ho na svůj seznam očekávaných titulů zařadilo přes 252 tisíc hráčů, čímž překonal i chystaný survival projekt The Day Before nebo obří RPG Starfield od Bethesdy. Zároveň jde o pátý nejprodávanější produkt na Steamu, lépe jsou na tom jen evergreeny jako Counter-Strike, Dota 2, Apex Legends a konzole Steam Deck.

Na sociálních sítích se také objevují zvěsti o tom, že jsou předobjednávky velmi živé i na konzolích. Ty potvrdit nemůžeme, ale lze předpokládat, že má Hogwarts Legacy nakročeno k velmi silným startovním prodejům. Další úspěch pak bude záležet na recenzích a prvních reakcích komunity.

Titul se přitom od prvních momentů potýká s problémy spojenými s negativní pověstí autorky knižní předlohy, spisovatelky J. K. Rowlingové. Ta opakovaně vyjádřila velmi kontroverzní názory na konto transgenderové menšiny. Studio Avalanche Software se od nich opakovaně distancovalo a připomínalo, že se Rowlingová na tvorbě hry jako takové nijak nepodílí, pouze vytvořila původní značku. Část komunity ale přesto velmi hlasitě volá po bojkotu hry, protože koupi označuje za podporu netolerantního postoje k menšinám.

Tento názor ale zřejmě není v kontextu zájmu o hru příliš významný. Fanoušci Harryho Pottera se do Bradavic těší. Jestli oprávněně uvidíme už 10. února na PC, Xbox Series a PlayStationu 5. Na Xbox One a PlayStation 4 dorazí hra až na začátku dubna a majitelé Switche si musí počkat až na 25. červenec.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama