Nejlepší free to play hry pro mobilní telefony. Znáte je všechny?
i Zdroj: Unsplash
Mobilní hraní Novinka Nejlepší free to play hry pro mobilní telefony. Znáte je všechny?

Nejlepší free to play hry pro mobilní telefony. Znáte je všechny?

Jakub Fišer

Jakub Fišer

5. 7. 2022 16:30

Fanoušci mobilního hraní chtějí především neutratit ani korunu. Vývojářům se zkrátka nepodařilo přenést systém z PC a konzolí, kde hráčům za kvalitní hry nevadí platit. Jaké jsou ale ty nejlepší mobilní hry pro telefony a tablety s Androidem, respektive iOS a iPadOS?

Reklama

  • Nejoblíbenější mobilní hry tvoří zástupce strategií, stříleček i oblíbeného battle royale
  • Některé, jako třeba Pocket City, nabízí i placenou verzi, která je prokazatelně lepší

Forma bezplatných her, tedy free-to-play, se na mobilních platformách osvědčila a hry zdarma platí za ty nejoblíbenější vůbec. Tady je seznam těch pěti vůbec nejlepších.

Pocket City

Zcela bez obalu jde o nejlepší budovatelskou strategii, kterou si můžete na váš smartphone nebo tablet stáhnout. Naprostou planinu můžete přeměnit v metropoli s rezidenčními i industriálními zónami, nechybí veřejná doprava a také vcelku propracovaná ekonomická stránka města. Jen pozor, bezplatná verze nenabízí tolik funkcí jako ta placená. Na Androidu za ni dáte 84,99 Kč, na iPhonu 79 Kč.

Brawl Stars

Multiplayer střílečka z třetí osoby má možná odpudivé tvůrce, kteří vyrobili i mikrotransakcemi nasáklé Clash of Clans, nicméně tento počin rozhodně stojí za vyzkoušení. Nabízí několik herních módů, zábavné vylepšování postavy a také líbivou stylizovanou grafiku. Na iPhony, iPady i přístroje s Androidem je ke stažení úplně zdarma.

Nejlepší free to play hry pro mobilní telefony. Znáte je všechny?
i Zdroj: Google Play / Supercell

Apex Legends Mobile

Mobilní port oblíbené free to play akce z PC a konzolí vyšel teprve nedávno. Pokud jste obeznámeni s žánrem, můžete se těšit na zábavný battle royale zážitek s množstvím zbraní, vylepšení pro vaši postavu a především pak skvělou grafikou. Na extrémně výkonných telefonech vám vývojáři dokonce umožní nastavit originální grafiku z PC a konzolí. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Alto’s Odyssey

Pravděpodobně nejkrásnější “nekonečná běhačka”. V kůži hlavní postavy Alta sjíždíte na lyžích kopec, vyhýbáte se překážkám a sbíráte penízky a další užitečné předměty. Hra extrémně sází na příjemnou atmosféru a skoro až romantickou audio-vizuální stránku. Je zdarma pro Android, na iOS a iPadOS musíte zaplatit 129 Kč.

Nejlepší free to play hry pro mobilní telefony. Znáte je všechny?
i Zdroj: Google Play / Noodlecake

Call of Duty Mobile

Když byla řeč o Apex Legends Mobile, zmiňoval jsem výhodu grafiky jako na PC. Apex ale sází na stylizovanou grafiku. Zato Call of Duty Mobile se řadí k těm nejkrásnějším “fotorealistickým” mobilním hrám, dá-li se to tak nazvat. V jednoduchosti je síla, mobilní CoD tak nabízí široký výběr zbraní, hlavně povedený soubojový systém a pro fanoušky žánru i velmi důležitý věrný pocit ze střílení. Na obou hlavních platformách je kompletně zdarma.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama