Nejdříve Batman pak i jeho spojenci. Gotham Knights dostali rating pro Nintendo Switch
i Zdroj: WB Games Montréal / WB Games
Gotham Knights Novinka Nejdříve Batman pak i jeho spojenci. Gotham Knights dostali rating pro Nintendo Switch

Nejdříve Batman pak i jeho spojenci. Gotham Knights dostali rating pro Nintendo Switch

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 9. 2023 16:50

Severoamerická ratingová komise ESRB podporuje zvěsti, které kolovaly kolem nového Nintendo Directu. V rámci uplynulého týdne jsme nejprve zaslechli informace insiderů, že by se nyní neohlášená akce měla konat někdy od 11. do 15. září, a nyní ESRB přidává hru, která by se zde mohla ukázat. Jedná se o Gotham Knights od studia WB Games Montréal, která byla vydána loni v říjnu a nyní by měla mířit na Nintendo Switch.

Reklama

  • Gotham Knights dostali po roce od vydání rating pro Nintendo Switch
  • Vzhledem k nedávným spekulacím je usuzováno, že by oznámení mohlo přijít na domnělém Nintendo Directu příští týden

Na přípravu možného portu pro Switch upozornili všímaví uživatelé subredditu Gaming Leaks and Rumours. Ti si při průzkumu oficiálních stránek ESRB všimli, že v listu platforem Gotham Knights nově došlo ke změně. Vcelku „nenápadně“ zde začal figurovat Nintendo Switch, kde by k oznámení této verze mohlo dojít právě na zvěstovaném Directu, o kterém hovořil Jeff Grubb, NateTheHate či insider s přezdívkou Pyoro. 

Nejdříve Batman pak i jeho spojenci. Gotham Knights dostali rating pro Nintendo Switch
i Zdroj: ESRB (editováno o podtržení)

Mimo toho, že se takto seznam platforem rozšířil o Switch, nebylo zjištěno nic o jiné chystané verzi či povaze portu. Jak tedy asi dokážete představit, v současné chvíli je jen věcí dohadů, jakou verzi nakonec dostaneme. Půjde snad o cloudové řešení, kdy hra na Switchi poběží  ve streamu? Nebo se vývojáři více portu věnují a rozhodnou se vše optimalizovat v nativní verzi?

Šance obou těchto možností jsou nyní nenulové, ač je dobré upozornit, že větší váhu přisuzujeme první verzi. Uvědomíme-li si totiž, že původní hra vyšla loni jen pro PC, PS5 a Xbox Series, kde pro PS4 a Xbox One byla sice oficiálně ohlášena, ale pak byly obě verze zrušeny, zdá se krajně nepravděpodobné, že by nativní verze vznikla – tím spíše když se tak nyní nestalo ani pro minulou generaci.

Další možný náznak, který hovoří v prospěch podobné úvahy, je pak to, že ani na současné generaci nebylo vydání Gotham Knights bez poskvrnky. Pomineme-li nejrůznější potíže, na které naráželi hráči na PC, všechny konzolové verze byly (a stále jsou) bez výjimky uzamčené ve 30 fps, kdy hlavním důvodem byla nepříliš povedená optimalizace.

Na druhou stranu, jak uvádí jako další validní argument britský Eurogamer, ESRB nemá obyčejně ve zvyku hodnotit cloudové verze. Běžně se zabývá spíše tím, že hodnotí tradiční (tedy nativní) porty, což způsobuje, že i nativní verze má nadále svoji šanci.

Buď jak buď, ať už se hra objeví v cloudu či mimo něj, jisté je jen to, že nebude na Switchi dlouhodobě sama. Už dříve od Nintenda zazněla totiž zpráva, že pro svůj úspěšný handheld přivítá i kompilaci Batman: Arkham Trilogy, která sama vyjde 13. října. Kolekce, která byla sama dřív předmětem odhalení v uděleném ratingu (a navíc opět skrz ESRB), obsahuje hry Arkham Asylum, Arkham City a Arkham Knight, kdy jediná absence je Arkham Origins, který jako jediné vytvořili autoři Gotham Knights.

Trilogie Batmana pro Switch má datum vydání. Svou výbavu si přichystejte na říjen
i Zdroj: Rocksteady / WB Games

Trilogie Batmana pro Switch má datum vydání. Svou výbavu si přichystejte na říjen

Pokud bedlivě sledujete zpravodajství k Nintendu a jeho Directům, není určitě pochyb, že víte o portu Batman: Arkham Trilogy…

16. 8. 2023 08:00
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama