Nedostatek RTX karet bude trvat do dubna
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nedostatek RTX karet bude trvat do dubna

Nedostatek RTX karet bude trvat do dubna

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 1. 2021 15:00 4

Trh s grafickými kartami byl od vydání nové generace RTX 30XX dost nekompromisní. Po nových typech se slehla zem a zakoupit nový model je pro mnohé zákazníky nemožné. Skrze celý trh se nesou tvrzení hovořící o tom, že za masivním nedostatkem stojí zejména těžaři kryptoměn, jejichž cena neustále roste.

Reklama

O nedostatku ví samozřejmě i samotná společnost, která potvrdila, že nedokáže uspokojit nabídku. Finanční ředitelka Colette Kress tvrdí, že společnost nemá dostatek zásob, což, bohužel pro spoustu hráčů, bude údajně trvat až do konce prvního kvartálu, respektive do konce března. „Herní poptávka je zcela mimo grafy. Naše architektura Ampere a ray tracing je skutečným úspěchem. Poptávka zůstala po dlouhou dobu silná a zásobování je velmi omezené. Očekáváme, že zásoby u naších AIC partnerů, eshopů i obchodů budou po celý první kvartál velmi omezené.“

Na napravení ale společnost neustále pracuje a snaží se o zlepšení zásobování. Kress tvrdí, že netuší, jak moc poptávku po grafických kartách ovlivnila obrovská poptávka po těžení kryptoměn. Ředitelka se nezmínila o tom, jak vypadají zásoby nově oznámené RTX 3060.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama