Na zlatonku ani camrál si nakonec nesáhneme. Hogwarts Legacy se obejde bez hratelného famfrpálu
i Zdroj: Avalanche Software / Hogwarts Legacy press kit
Harry Potter: Hogwarts Mystery Novinka Na zlatonku ani camrál si nakonec nesáhneme. Hogwarts Legacy se obejde bez hratelného famfrpálu

Na zlatonku ani camrál si nakonec nesáhneme. Hogwarts Legacy se obejde bez hratelného famfrpálu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 9. 2022 09:20 1

V posledních dnech jsme toho měli docela dost k vidění z Hogwarts Legacy. Počínaje novým trailerem na Gamescomu, kde se ukázala zapovězená magie, došlo i na představení společenských místností, kde zase vytanula nálada kolejí bradavického hradu. S tím, jak dorážely jednotlivé informace, vznikaly ovšem také otázky. Jednou z nich bylo bez pochyb i to, jak se hra vypořádá s vůbec nejslavnějším sportem světa kouzelníků.

Reklama

  • Hogwarts Legacy nenabídne aktivní účast ve famfrpálu
  • Létat budeme moci po škole pouze závodně či rekreačně 

Famfrpálová zábava, která pro mnoho generací činila celý svět kouzelníků ještě kouzelnější ve filmech, knihách i hrách, byla jedním z prvních témat, která hráče zajímala. Sport, jenž se po herní adaptaci prvního dílu série objevil i ve vlastním spin-offu Harry Potter: Quidditch World Cup (2003), nicméně hratelný nebude. 

Jak si všiml magazín VGC, FAQ studia nově odhaluje, že ačkoli Hogwarts Legacy opravdu umožní na koště nasednout – a to i při cvičných hodinách – a létat pak i závodně, samotný famfrpál přístupný nebude. Asi není nutné psát, že řadu hráčů tato odpověď zklamala. Vzhledem k tomu, že jde o tak integrální část světa, že k ní vznikla i vlastní příručka – Famfrpál v průběhu věků –, dávalo smysl, že by se ve objevila i v hratelné formě. Nezbývá než doufat, že se tak stane alespoň v jednom z DLC.

Nebelvír, Zmijozel, Havraspár i Mrzimor. Ukázka z Hogwarts Legacy nechává nahlédnout do komnat jednotlivých kolejí
i Zdroj: Warner Bros. / Avalanche Software

Nebelvír, Zmijozel, Havraspár i Mrzimor. Ukázka z Hogwarts Legacy nechává nahlédnout do komnat jednotlivých kolejí

Vývojáři z Avalanche Software se během přípravy Hogwarts Legacy často opírali o filmy o klučinovi s podezřelou jizvou na…

2. 9. 2022 08:53
2

Abychom však neodcházeli jen zklamání, můžeme také otočit list. V dalších ze zpráv bylo totiž nedávno též potvrzeno, že fanoušci Harryho Pottera, kteří jsou i členové klubu Wizarding World, mohou svůj učet pro odměnu propojit s účtem WB Games. Pokud tak učiní, mohou svou kolej i hůlku z webu přenést přímo do hry, stejně jako mohou nosit i exkluzivní plášť pro reprezentaci své koleje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama