Na příští rok se chystá Game of the Year edice Cyberpunku 2077, CD Projekt má za sebou rekordní kvartál
i Zdroj: CD Projekt Red
Byznys Cyberpunk 2077 Novinka Na příští rok se chystá Game of the Year edice Cyberpunku 2077, CD Projekt má za sebou rekordní kvartál

Na příští rok se chystá Game of the Year edice Cyberpunku 2077, CD Projekt má za sebou rekordní kvartál

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 12. 2022 13:21

Kontroverzní RPG Cyberpunk 2077 se v příštím roce kromě velkého příběhového DLC a zásadní aktualizace dočká také GOTY edice. Alespoň to naznačuje CEO studia CD Projekt RED Adam Kicinski. Během setkání s investory poodhalil plány studia pro další měsíce.

Reklama

  • CEO CD Projekt RED Adam Kicinski si pochvaluje úspěch Cyberpunk 2077
  • Příští rok hra dostane GOTY edici, stane se tak po vydání DLC Phantom Liberty
  • Firma zažila nejúspěšnější třetí kvartál v historii

Vydání edice “hra roku” označil Kicinski za naprosto přirozený vývoj situace. Připomněl, že studio už dříve vydalo GOTY verzi třetího Zaklínače poté, co hráčům přineslo dvě velká příběhová rozšíření. Od té doby vylepšená a kompletní verze nahradila tu původní. Stejnou taktiku tak firma zvolí i u Cyberpunku.

To znamená, že GOTY edice vyjde až poté, co studio konečně k hráčům dopraví slíbené příběhové rozšíření Phantom Liberty. Polský magazín Stockwatch.pl pak doplňuje, že hru ještě vylepší zásadní aktualizace, čímž se dle všeho dostane do své konečné podoby. Připomeňme, že Phantom Liberty nakonec bude jediné příběhové rozšíření Cyberpunku. Původně plánované další doplňky (včetně multiplayeru) byly zřejmě v návaznosti na problematický vývoj a vydání hry zrušeny.

Ačkoliv se ale může zdát, že Cyberpunk znamenal pro polské studio finanční i reputační katastrofu, v současnosti je to spíše naopak. Kicinski si během setkání pochvaluje obrovský úspěch hry, na kterém chce CD Projekt dále stavět. Situaci z doby katastrofálního launche totiž napravila série aktualizací nebo vydání oceňovaného anime Cyberpunk: Edgerunners, přičemž se hra začala velmi dobře prodávat a například na Steamu o ní raketově vzrostl zájem. CD Projekt tak má za sebou nejúspěšnější třetí kvartál fiskálního roku v historii. V současnosti ho navíc čeká vydání next-gen aktualizace pro třetího Zaklínače , naplánované na 14. prosince.

CD Projekt Red oznamuje remake prvního Zaklínače
i Zdroj: CD Projekt

CD Projekt Red oznamuje remake prvního Zaklínače

Polský CD Projekt relativně nedávno zveřejnil obsáhlý dokument vztahující se ke své budoucnosti, ve kterém figuroval i…

26. 10. 2022 16:26

O ambiciózních plánech firmy do budoucna jsme vás informovali několikrát. Vypíchnout můžeme hned šestici chystaných projektů, včetně několika Zaklínačů, pokračování Cyberpunku i úplně nové značky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama