Na přestřelky ve hře Indiana Jones and the Great Circle raději zapomeňte, varují autoři
i Zdroj: MachineGames / Microsoft
Indiana Jones Novinka Na přestřelky ve hře Indiana Jones and the Great Circle raději zapomeňte, varují autoři

Na přestřelky ve hře Indiana Jones and the Great Circle raději zapomeňte, varují autoři

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

Vývojáři ze studia MachineGames upozorňují, že chystaná herní adaptace Indiany Jonese není postavena na přestřelkách.

Reklama

  • Tvůrci Indiana Jones and the Great Circle upozorňují na nebezpečí plynoucí z přestřelek
  • Hráči by měli upřednostňovat důvtip a práci s bičem

Vývojáři ze studia MachineGames jsou díky práci na sérii Wolfenstein už léta považováni za odborníky na first-person střílečky, v případě další hry z jejich produkce však palné zbraně tolik prostoru nedostanou. K tématu se vyjádřil kreativní ředitel Axel Torvenius.

„Nepodněcujeme střelbu,” řekl v rozhovoru pro magazín Edge. „Není prosazována jako primární způsob, jak postupovat vpřed. Primární cestou je vždy snaha využít důvtipu a biče.”

Následně vysvětlil, že přehnaný důraz na střelbu by v podání Jonese nepůsobil přirozeně. „Indy nemá superschopnosti. Velmi často je na něm znát, že pro něj není jednoduché být v boji. Nakonec je to učitel a poněkud nešikovný archeolog. Prostě má tuhle vášeň, která ho neustále staví do podivných situací.”

Na přestřelky sice dojde, autoři je však využívají pro zdůraznění pocitu obrovského nebezpečí. Indy ostatně bude běžně čelit několikanásobné přesile, hráči by se tedy měli podobným situacím raději vyhýbat. „Snažili jsme se zachytit ten pocit, že pokud se musíte zapojit do boje, je velmi nebezpečné, když po vás někdo střílí. Stejně tak je velmi nebezpečné střílet na nepřátele, protože budou mít poplašný systém a přicházející posily.”

Ředitel vývoje Jerk Gustafsson doplnil, že Indy bude na palné zbraně narážet velmi často, hráči by ale podle něj i tak měli dát přednost jiným bojovým technikám. „Můžete vzít pistoli a přepnout ji do režimu boje zblízka. To je pro Indianu Jonese velmi vhodné použití zbraně.”

Indiana Jones and the Great Circle dorazí 9. prosince na PC a konzole Xbox Series, na jaře příštího roku se dočkají také hráči na PS5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama