Na Nintendo 3DS letos fyzicky vyjde nová hra s úsměvným názvem
i Zdroj: Squire Games
Novinka Na Nintendo 3DS letos fyzicky vyjde nová hra s úsměvným názvem

Na Nintendo 3DS letos fyzicky vyjde nová hra s úsměvným názvem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 3. 2022 13:49

Handheldová konzole Nintendo 3DS sice spatřilo světlo světa už v roce 2011 a dávno ji nahradil nástupce v podobě Nintendo Switch, letos se ale přesto dočká vydání nové hry, dokonce i s fyzickým vydáním v krabičce s cartridge. Půjde o šestnáctibitové RPG s úsměvným názvem Fragrant Story.

Reklama

  • Na Nintendo Switch vyjde fyzicky RPG Fragrant Story
  • Nabídne poctivou RPG hratelnost v 16bitovém stylu s bizarním příběhem

To je evidentní slovní hříčkou nechávající vzpomenout na skvělé akční RPG Vagrant Story z přelomu tisíciletí. Novinka se ostatně hrou v mnohém inspiruje. Také se na ní podílí skladatel Hitoši Sakimoto a hratelnostně hodně čerpá z kultovních Final Fantasy Tactics.

Název také napovídá, ve kterém světě se budou hrdinové pohybovat. Tvůrce William Kage pod svou značkou Squire Games vytvořil království Flowergard, které brání květinoví Fierce Fleuristas. Pod pokyny Colonela Rhubarba (Plukovník Rebarbora) se parta dětí s VR headsety ponoří do světa, ve kterém musí zdecimovat nepřátelskou armádu a zachránit Starověkou Vůni.

Z popisu je jasné, že se hra nebere moc vážně. I v souvislosti s šestnáctibitovou stylizací a vydáním na Nintendo 3DS je patrné, že autoři hrají spíše na kuriózní pojetí. Sběratele titulů pro kapesní konzoli ale jistě Fragrant Story zajímat bude. Základní fyzická edice hry stojí 35 dolarů, krásná sběratelská 70 dolarů a nejdražší sběratelská s podpisy autorů vyjde dokonce na 120 dolarů (v přepočtu zhruba 770, respektive 1540 respektive 2640 českých korun). Pokud vás zajímá jen hra jako taková a nepotřebujete krabičku, v eShopu bude dostupná za výrazně levnější čtyři dolary.

Poslední fyzicky vydané hry pro konkurenční konzoli PS Vita přišly na konci loňského roku, šlo o tituly Mooseman a A Winter’s Daydream studia East Asia Software.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama