Netflix ukončí podporu Nintendo 3DS a Wii U
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Netflix ukončí podporu Nintendo 3DS a Wii U

Netflix ukončí podporu Nintendo 3DS a Wii U

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 1. 2021 12:25 1
Reklama

Streamovací službu Netflix si od konce června neužijí majitelé konzolí Nintenda, konkrétně končí podpora kapesní konzole 3DS a klasické obývákové Wii U. To není nijak překvapivé, problém je ale v tom, že službu zatím nenabízí aktuální konzole Nintendo Switch. 

Aplikace již byly odstraněny z oficiálních obchodů konzolí, není je tedy možné stáhnout. Fungovat však budou až do 30. června, kdy dojde k úplnému odstřižení Netflixu. 

Pro aktivní uživatele jde samozřejmě o nepříjemnou zprávu, z hlediska statistiky je ale otázkou, jaké procento uživatelů Netflixu vlastně zmíněné dvě konzole ke sledování streamovací služby využívají. Aktuální data přístupná nejsou. V roce 2011 nicméně využívala herní konzole ke sledování Netflixu více než polovina předplatitelů, ve výsledku pak zhruba čtvrtina všeho provozu tekla skrze konzole Nintendo Wii. Od roku 2011 se ale využívání streamovacích služeb výrazně změnilo, v současnosti vládnou chytré televize s možností připojení k internetu, které jsou standardem i v nejnižších cenových hladinách nových přístrojů.

Současná data (naposledy z roku 2018) pouze ukazují, jak si koláč rozdělují televize, počítače, mobilní telefony a tablety. Kam spadají herní konzole se lze jen domnívat, dominují však právě televize, kde Netflix dlouhodobě sleduje zhruba 70 % předplatitelů.

Nintendo tak v současnosti uživatelům nenabízí žádnou formu sledování Netflixu. Konzole Nintendo Switch jej nativně nepodporuje. Ve Spojených státech mohou majitelé Switche využívat alespoň konkurenční službu Hulu.

Netflix ukončí podporu Nintendo 3DS a Wii U
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama