Na internet zřejmě unikl chystaný lepší model Meta Quest. Někdo ho zapomněl v odpadcích v hotelu
i Zdroj: Meta / Oculus
Novinka Na internet zřejmě unikl chystaný lepší model Meta Quest. Někdo ho zapomněl v odpadcích v hotelu

Na internet zřejmě unikl chystaný lepší model Meta Quest. Někdo ho zapomněl v odpadcích v hotelu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 9. 2022 12:15

Na internetu se objevily údajné snímky a záběry z rozbalování nové generace VR brýlí Meta Quest. Výrobek zatím známý pod kódovým označením Project Cambria má zřejmě nést název Meta Quest Pro a leaker se k němu dostal velmi kuriózním způsobem. Pracuje v hotelu, kde jej objevil v odpadkovém pytli na chodbě. Dost možná ale jde o PR kousek.

Reklama

  • Zaměstnanec hotelu objevil zatím oficiálně neodhalený Meta Quest Pro
  • Sdílel ho na sociálních sítích
  • Okolnosti jsou ale podezřelé a může jít o marketingovou kampaň

Zřízenec Ramiro Cardenas se ale o VR technologie zajímá, a když zjistil, jaký poklad se na chodbě povaluje, okamžitě ho sdílel na sociálních sítích pod svou přezdívkou Zectariuz Gaming.

Headset, o němž mluvil Mark Zuckerberg už vloni v říjnu, by měl být odhalen letos v říjnu. Majitel společnosti Meta avizoval, že by mělo jít o dražší zařízení s nejkvalitnějšími technologiemi. To by odpovídalo označení Pro, navíc výrobek na videu odpovídá teaseru vydanému taktéž v loňském roce.

Dle Cardenase se pytel nebo taška povalovala na chodbě hotelu, kde pracuje. Údajně zde bez povšmnutí ležela velmi dlouho a začala překážet hostům. Cardenas tak byl vyslán, aby nepořádek uklidil. Když zjišťoval, jestli v tašce není něco tekutého, objevil krabice s logem Meta Quest. Vzhledem k znalostem si ale měl uvědomit, že je balení neobvykle černé, a že takové periferie ještě na trhu nejsou. V kanceláři pak zkoumal, co je jejich obsahem.

Prototyp se nakonec měl vrátit k správnému majiteli a Cardenas pro Kotaku přiznal, že se mu s unikátním výrobkem neloučilo lehce. Majitel mu navíc ani nepoděkoval.

Mírně podezřele nicméně působí to, že výrobek na chodbě objevil zrovna Cardenas, jako člověk, který se virtuální realitě aktivněji věnuje. Na zmíněném účtu Zectariuz Gaming totiž už dříve publikoval obsah spojený s tématikou. Navíc některým uživatelům přijde podivné, že by se chlubil tím, jak se probírá majetkem hostů hotelu.

Oficiální odhalení by každopádně mělo proběhnout v říjnu na show Meta Connect.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama