Na internet uniklo nepočetně assetů společnosti Valve. Únik zahrnuje koncepty pro Team Fortress 2, Half Life 2 a další
i Zdroj: Valve
Team Fortress 2 Novinka Na internet uniklo nepočetně assetů společnosti Valve. Únik zahrnuje koncepty pro Team Fortress 2, Half Life 2 a další

Na internet uniklo nepočetně assetů společnosti Valve. Únik zahrnuje koncepty pro Team Fortress 2, Half Life 2 a další

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 1. 2023 07:20

Společnost Valve měla zažít poměrně citelný únik souborů. Jak upozornil např. magazín PC Gamer, únik se týká herních assetů, které byly obsaženy v repositáři z roku 2016 a zahrnuje hry, mezi něž patří: Portal, Counter Strike: Source, Day of Defeat: Source, Half Life 2: Episodes 1 & 2 a Team Fortress 2. Valve situaci nekomentovalo, nicméně celý únik byl vzhledem k podobnosti dat patrně předznamenáván únikem raného prototypu Left 4 Dead z konce minulého týdne.

Reklama

  • Internetem koluje záplava assetů ze starších her společnosti Valve; unikly mapy, modely i animace
  • Mezi zasažené hry patří Team Fortress 2, Portal, Counter Strike: Source, Day of Defeat: Source, Half Life 2: Episodes 1 & 2

Podle způsobu, jakým byla data uvolněna, pocházela pravděpodobně všechna z jednoho zdroje, a to Discord účtu WandererLeaker, který situaci i komentoval. V chatu se znechucením napsal: „Už je mi to jedno. Také jsem si s těmito daty několik let pohrával, ale nenahrál jsem je online, protože mi pokaždé někdo vyhrožoval [...]. Nemám k těmto souborům nicméně už žádnou právní vazbu. Nyní už ne.“ Později dodal, že data držel od roku 2016 a že většina souborů pochází z doby, kdy je přesunul po smrti jeho počítače v roce 2019.

Na internet unikl hratelný prototyp Left 4 Dead
i Zdroj: Valve

Na internet unikl hratelný prototyp Left 4 Dead

Po práci na Counter-Strike: Condition Zero měli vývojáři z Turtle Rock Studios (neboli autoři Back 4 Blood a Left 4 Dead)…

8. 1. 2023 09:35

Únik z úložiště pochopitelně odhalil mnoho nového, včetně toho, co vše bývalo, co mohlo být a co vzniklo jen v upravené podobě (bohužel, pokud doufáte v jakoukoli zmínku o Half-life 3, musíme vás zklamat) Mezi největší "oběti" řadíme totiž Team Fortress 2 (TF2). V tomto případě došlo k úniku více než 61 GB assetů, které zahrnují různé animace, modely a textury, které hra nikdy nespatřila. Zatímco část toho, co uniklo, bylo možné vidět již dříve (např. v konceptech nebo starších únicích), spousta takto viděna ještě nebyla, což dává prostor zkoumat to, co Valve chystalo, ale u čeho vizi upravilo. 

Pokud navíc zůstaneme u TF2, je také nasnadě zmínit, že dosud bylo nalezeno i více map, kterých jsme neslyšeli. Ty zahrnují vše od jednoduchých testovacích zařízení, kde vaše oponenty řídí umělá inteligence, až po kompletně nové lokace režimů, jako je King of the Hill, Payload, Payload Race nebo populární Mann. vs. Machine. V databázi dokonce existuje i informace o nástupci klasické mapy Dustbowl. Mapa se zde jednoduše přezdívá „Dustbowl 2“ a ve svých detailech se porůznu podobá mapě Gold Rush.

Další typy obsahu jsou více rozmanité. Zahrnují např. nepoužité animace tauntů tříd Scout, Heavy a Sniper, potažmo animace, které se sice do plné verze protlačili, ale jen v upravené podobě. Únik nicméně vyjevuje, že Valve takto plánovalo i jiné robotické nepřátele a spojence. Jedním z mnoha uniklých modelů je totiž i robotický tripod, který má pocházet ze zrušeného režimu Raid, o němž se předpokládá, že se stal základem režimu Mann vs. Machine. Jeden snímek rovněž ukazuje robota vedle modelu „Mecha Level 4 Sentry Gun“. Tato vtipně vylepšená verze ikonického Sentry Gunu byla odhalena již dříve, a to v rámci loňského úniku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama