Na dalším projektu Naughty Dog pracuje celý tým scenáristů. Prý je vystavěn ve stylu seriálu
i Zdroj: PlayStation / Naughty Dog
The Last of Us: Part II Novinka Na dalším projektu Naughty Dog pracuje celý tým scenáristů. Prý je vystavěn ve stylu seriálu

Na dalším projektu Naughty Dog pracuje celý tým scenáristů. Prý je vystavěn ve stylu seriálu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 12. 2022 10:07

Včera jsem v novince související s Neilem Druckmannem a seriálem The Last of Us zmiňoval, že je nyní scenárista a autor herní předlohy v popředí zájmu magazínů z celého světa. Promluvil tak i s kulturním magazínem The New Yorker, který se na samém konci otřel o chystané další herní projekty studia Naughty Dog.

Reklama

  • Neil Druckmann naznačuje, jak se herní vývoj blíží seriálům a filmům
  • Prozradil, že na dalším projektu pracuje větší tým scenáristů a má vznikat ve stylu seriálu

V rozhovoru se Druckmann otřel o výrazně pozměněný vztah mezi filmy, seriály a hrami, které se k sobě v posledních letech výrazněji přibližují. Může za to především to, že dorůstá nová generace filmařů, kteří od mala hrají, a filmoví nebo seriáloví tvůrci se zároveň stále častěji podílejí na herním vývoji. To mimo jiné postupně zvyšuje šance, že vzniknou skutečně povedené adaptace her, tedy něco, co dlouhodobě slouží spíše jako cíl posměchu a uspěje jen hrstka herních filmů.

Podle Neila Druckmanna nebude seriál The Last of Us tak brutální. Krev poteče, jen když to bude nezbytně nutné
i Zdroj: HBO

Podle Neila Druckmanna nebude seriál The Last of Us tak brutální. Krev poteče, jen když to bude nezbytně nutné

Připravovaná seriálová adaptace postapokalyptického klenotu The Last of Us se kvapem blíží, premiéra přijde už v polovině…

26. 12. 2022 17:13

Zároveň to také dokazuje vývoj práce ve studiu Naughty Dog. Druckmann zavzpomínal na vývoj prvního The Last of Us, ke kterému přizval oscarového skladatele Gustava Santaolalla a překvapil tak svoje kolegy. U druhého dílu pak zase překvapil angažováním scenáristky Halley Gross (Westworld), se kterou utvořil autorský tandem. 

V tomto stylu pak údajně pokračuje i dál. Pro vývoj dalších projektů se snaží lanařit filmaře a seriálové tvůrce. Dle jeho slov se mu zalíbil jeden z šéfkameramanů z produkce HBO. Další chystaný projekt pak označil za “bližší seriálům než kdy předtím”. To nutně neznamená, že by mělo jít o epizodickou hru, spíše naopak. Především je ale rozdíl v tom, že Druckmann kolem sebe buduje větší tým scenáristů, se kterými bude hru stavět, což je zatím v průmyslu velmi neobvyklé.

Na čem tedy Naughty Dog pracuje? To zůstává otázkou. Víme, že ve studiu vzniká multiplayerový spin-off The Last of Us Factions, druhý projekt ale zatím zahalený tajemstvím. Dle spekulací by mohlo jít rovnou o třetí díl The Last of Us, na potvrzení si ale budeme muset počkat. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama