Podle Neila Druckmanna nebude seriál The Last of Us tak brutální. Krev poteče, jen když to bude nezbytně nutné
i Zdroj: HBO
Novinka Podle Neila Druckmanna nebude seriál The Last of Us tak brutální. Krev poteče, jen když to bude nezbytně nutné

Podle Neila Druckmanna nebude seriál The Last of Us tak brutální. Krev poteče, jen když to bude nezbytně nutné

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 12. 2022 17:13

Připravovaná seriálová adaptace postapokalyptického klenotu The Last of Us se kvapem blíží, premiéra přijde už v polovině ledna. Autoři jsou tak nyní poctivě vyslýcháni v rozhovorech pro různá média. Scenárista herní předlohy a jeden ze spoluautorů seriálu Neil Druckmann se pro časopis SFX rozmluvil o práci s krvavými a násilnými scénami.

Reklama

  • Neil Druckmann avizuje, že bude seriálové The Last of Us opatrnější s brutálními scénami
  • Těch má být méně než ve hrách, aby měly větší dopad

Původní hry jsou známé i tím, že jim nebylo nic svaté a hrdinové se často dostávali do opravdu drsných momentů a autoři nešetřili ani velmi syrovými scénami smrtí. Seriál by ale měl být v tomto ohledu výrazně konzervativnější. 

Druckmann vysvětlil, že hry přicházejí s poměrně bohatou dávkou násilí a akce, která by měla hráče spojit s Joelem a jeho veli intenzivním vnímáním boje o přežití. To je ale specifické pro “aktivní médium”, tedy pro něco, do čeho se člověk aktivně vžívá. U pasivnějšího příjmu seriálu je situace jiná. Od prvních momentů se tak Druckmann se spoluautorem Craigem Mazinem a zbytkem produkce HBO shodli, že bude potřeba, aby byla brutalita a násilí v seriálu omezena jen na to nejnutnější minimum. To ve výsledku znamená, že drsné scény mají na diváka mnohem silnější dopad, protože není tak přivyklý (nebo dokonce otupělý) tomu, co se na obrazovce odehrává.

Větší prostor tak dostane psychika, vnímání nebezpečí a strach, který hrdinové ve světě zažívají. Seriál by díky tomu měl být strašidelnější a o něco děsivěji pracovat třeba s infikovanými a clickery.

Seriál The Last of Us, v hlavních rolích s Pedro Pascalem a Bellou Ramsey, bude dostupný v předplatném HBO Max od 15. ledna. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama