Mráz a boj o moc. Frostpunk 2 se ukazuje na nových screenshotech
i Zdroj: 11 bit studios
Novinka Mráz a boj o moc. Frostpunk 2 se ukazuje na nových screenshotech

Mráz a boj o moc. Frostpunk 2 se ukazuje na nových screenshotech

Jakub Trebichavský

Jakub Trebichavský

3. 10. 2023 12:30

Vývojáři z 11 bit studios sdílí nové screenshoty ze své nadcházející strategie Frostpunk 2. Ty poskytují informace o radikálních frakcích ve vaší komunitě, politickém systému či správě vašeho města.

Reklama

  • Nejnovější kompilace screenshotů odkrývá řadu informací o Frostpunk 2
  • V nejbližších dnech mají své první dojmy ze hry publikovat i vybraná zahraniční herní média

Zima se blíží, obzvláště pro fanoušky budovatelských strategií. Vývojáři z 11 bit studios umožňují nahlédnout do očekáváného pokračování své dystopické strategie Frostpunk. Krom šestice screenshotů z Frostpunk 2 navíc vybraná zahraniční média mají v nejbližších dnech vydat první dojmy z demoverze hry. Některá tak již učinila. 

Dozvídáme se například, že mnohem větší roli budou hrát jednotlivé frakce vaší roztříštěné komunity. Na propagačních screenshotech můžeme zachytit hned dvě pod jmény Technocrats a Icebloods. Ty by měly představovat rozdílné pohledy na vypořádání se s výzvami mrazivé budoucnosti. IGN ve svém preview hry blíže uvádí, že se jedná o fanatickou odnož inženýrů a (neméně fanatickou) buňku sociálních darwinistů, jež vznikla z třídy lovců a sběračů. 

Dalším zajímavým detailem je systém čtvrtí vašeho města. Nalézt v něm můžeme průmyslovou, logistickou, těžební, potravinářskou a obytnou čtvrť. To samo odpovídá i budovám, které byly dostupné v prvním dílu Frostpunk. Systém samotný by však měl naznačovat hlubší integraci jednotlivých budov do propojených celků, i když zatím lze jen spekulovat o tom, jak daleký dopad bude rozdělení do čtvrtí mít.

Pozornost si zaslouží také legislativní systém, jehož budete součástí. Hledání menšího zla při rozhodování o směřování vaší komunity bylo jedním z klíčových prvků dílu prvního - nyní se základní formule rozrůstá a zdá se, že o prosazení jednotlivých zákonů budete moci nejen hlasovat, ale i vyjednávat s poslanci či na ně vyvíjet nátlak, aby váš návrh podpořili. Jednotlivá rozhodnutí se poté samozřejmě budou odrážet na (ne)spokojenosti občanů.

Vydání Frostpunk 2 je naplánováno na první polovinu roku 2024. Hra prozatím vyjde pouze na PC.

Studio 11 bit přibližuje termín vydání druhého Frostpunku. Na podzim se chystá gameplay ukázka
i Zdroj: 11 bit studios

Studio 11 bit přibližuje termín vydání druhého Frostpunku. Na podzim se chystá gameplay ukázka

Jednou z her prezentovaných na akci PC Gaming Show byl druhý díl strategie Frostpunk. Na krátkou ukázku nyní autoři navazují…

20. 6. 2023 09:03
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama