Mount & Blade 2 se připomíná trailerem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mount & Blade 2 se připomíná trailerem

Mount & Blade 2 se připomíná trailerem

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 8. 2018 07:23 2
Reklama

Vývoj Mount & Blade II: Bannerlord se docela vleče. RPG od Taleworlds Entertainment bylo oznámeno již v roce 2012, od té doby fanoušci netrpělivě vyhlíží datum vydání. Vývojáři se rádi objevují na Gamescomu, kam s sebou vozí nové informace a nějaké ty záběry ze hry. Ani během letošního ročníku však datum vydání neprozradili.

Neznamená to však, že by vývojáři zanedbávali svou práci. Zakladatel studia a vedoucí vývoje Armagan Yavuz v rozhovoru pro server PCGamesN prohlásil, že se na hře usilovně pracuje, zaměstnanci momentálně chodí do práce sedm dní v týdnu. I přes to je vydání hry zatím zřejmě v nedohlednu. Yavuz to celé uzavírá nepopulární hláškou, že hru vydají, až bude hotová.

Trailer se zaměřuje na klíčové aspekty hry. Ukazuje procházku městem a malou vesničkou, práci s inventářem, návštěvu hospody a samozřejmě souboje. Ve městech budou mít hráči opět možnost zúčastnit se turnajů a porvat se o nehynoucí slávu v boji na život a na smrt. Nebezpečí ovšem bude číhat také v temných uličkách, kde může dojít k nečekanému přepadení. Dojde samozřejmě také na velké bitvy. Hráči budou mít volnou ruku během výběru zbraní, ale i samotného bojového stylu. S mečem a štítem pěšmo, nebo s lukem na koňském hřbetu, možností je dost.

Nové informace se objevily ohledně systému levelování jednotlivých schopností. Vývojáři se vydali ve šlépějích The Elder Scrolls, kdy hráč zlepšuje schopnosti tím, že se věnuje konkrétním činnostem. Zabíjení nepřátel z bezpečné vzdálenosti dobře mířenými šípy tedy ve svém důsledku zlepšuje lukostřelbu. Rozdělování bodů nicméně nezmizí. Hráči si mohou zvolit, na které záležitosti se chtějí soustředit. Tyto dovednosti se pak budou zlepšovat výrazně rychleji.

K dispozici budou také perky. Hráč má k dispozici přes dvacet různých možností, jak profilovat svou postavu. Například jednoruční zbraně. Hráč si musí vybrat mezi bonusem k útoku během jízdy na koni, nebo bonusem k útoku pěšímu. Oba mít nemůže. Vývojáři v tomto ohledu slibují velkou rozmanitost.

Nezbývá než doufat, že se brzy dočkáme data vydání. Snad na příštím Gamescomu? Možná. Těšíte se na hru? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama