Mortal Kombat 1 byl po dlouhém lákání oficiálně odhalen. Vyjde už v září
i Zdroj: NetherRealm Studios
Mortal Kombat 1 Novinka Mortal Kombat 1 byl po dlouhém lákání oficiálně odhalen. Vyjde už v září

Mortal Kombat 1 byl po dlouhém lákání oficiálně odhalen. Vyjde už v září

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 5. 2023 21:48

Fanoušci krvavých direktů, prošlapávání obličejů a lámání páteří si můžou do kalendářů poznačit datum 19. září. Právě tehdy totiž dorazí očekávaný další díl bojovkové série Mortal Kombat, který zároveň značí malý restart. Ponese označení 1 a nabídne novinku v podobě přiskakujících parťáků “Kameo”.

Reklama

  • Mortal Kombat 1 vyjde 19. září
  • Jde o reboot série, přinese časový skok s novým příběhem a změnami známých postav
  • Novinkou je také systém Kameo s přivoláváním spolubojovníků

Nový začátek pro sérii spočívá v zásadní příběhové změně. Zápletka posledního dílu Mortal Kombat 11 totiž dospěla do velmi neobvyklého rozuzlení, které nyní vede k návratu na samý začátek historie univerza. V příběhu se tak zřejmě podíváme do hlubší historie, než jsme kdy mohli.

První trailer ukazuje kontrast mezi příběhovým rozjímáním a nespoutanou brutalitou charakteristickou pro sérii jako takovou. Je prakticky jisté, že se v repertoáru bojovníků objeví Liu Kang, Raiden, Kitana, Mileena, Scorpion, Sub-Zero a Shang-Tsung (ten by měl být dostupný jako bonus pro předobjednávky). Postavy ale díky možnostem rebootu a časového skoku projdou výraznými designovými změnami.

Jedinou podrobnější informací o hratelnosti je nový systém Kameo, který umožní pozvat do boje na moment dalšího spolubojovníka. Zatím není jasné, jestli půjde o kombinace existujících postav, nebo si každý bojovník může přivolat specifického sidekicka. Duchovní otec série Ed Boon slibuje, že se brzy dozvíme více. Tak jako tak určitě nebudou chybět třeba ikonické fatality.

Předobjednávky startují už zítra. Mortal Kombat 1 vychází 19. září na PC, Xbox Series a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama