Módy se podle vývojáře z Capcomu „neliší od cheatů“
i Zdroj: Capcom
Novinka Módy se podle vývojáře z Capcomu „neliší od cheatů“

Módy se podle vývojáře z Capcomu „neliší od cheatů“

Dominik Tománek

Dominik Tománek

1. 11. 2023 07:30 3

Modifikace jsou součástí her už od nepaměti. Někteří vývojáři jsou za ně rádi, zatímco jiní z této myšlenky tak nadšení nejsou. Společnost Capcom, která stojí za mnoha kultovními herními sériemi, včetně Resident Evil nebo Devil May Cry, se zřejmě řadí do druhého tábora.

Reklama

  • Programátor Taro Yahagi během Capcom’s Open Conference zmínil, že se podle Capcomu „módy neliší od cheatů“
  • Některé modifikace podle nich mohou poškodit pověst firmy a zpomalit vývoj 

V rámci jedné z přednášek na konferenci Capcom’s Open Conference se k tématu modifikací dostal i jeden z vývojářů. Programátor Taro Yahagi během diskuse zaměřené na opatření proti cheaterům a pirátství vysvětlil, že někteří hráči sice používají mody k vylepšení svých her, ale často tím poškozují samotné tvůrce. Během prezentace naznačil, že módy se pohledem Capcomu „neliší“ od cheatů. "Všechny mody jsou definovány jako cheaty, s výjimkou případů, kdy jsou oficiálně podporovány," řekl.

Společnost Capcom by měla brzy vydat dosud neoznámený titul
i Zdroj: Capcom

Společnost Capcom by měla brzy vydat dosud neoznámený titul

Společnost Capcom, která stojí např. za sériemi Resident Evil a Monster Hunter, by dle nedávno uveřejněné zprávy pro…

29. 10. 2023 18:00

Neznamená to, že by lidé z Capcom byli odpůrci módů. Yahagi v prezentaci uznává, že „většina modů může mít na hru pozitivní dopad“. Přesto varuje, že z obchodního hlediska mohou být škodlivé, a to jak kvůli poškození pověsti, které mohou některé nevhodné modifikace způsobit. Tak z hlediska dalšího pracovního zatížení, které mohou hráči, kteří nainstalovali chybné mody, nechtěně vytvářet pro tým podpory. To podle Capcomu může v konečném důsledku vést k různým zpožděním s updaty a vyšším nákladům na vývoj

Capcom záznam prezentace zveřejnil na svém YouTube kanálu CAPCOM R&D. Část týkající se modifikací začíná kolem 14. minuty. 

Společnost Capcom by dle nedávno uveřejněné zprávy pro investory měla brzy vydat velký konzolový titul. Více se dozvíte zde. Na internetu se také objevila ukázka, která předvádí, jak běží Resident Evil Village na iPhonu 15 Pro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama